“COVID-19 ARTIYOR”

KRİTİK UYARI: “COVID-19 ARTIYOR”

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık COVID-19 verilerine göre; 11-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında toplam vaka sayısı 226.532 oldu.

Batmanda da hızla artan hastalık, gittikçe risk taşıyor. Batman Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası  ve Ses Batman Şubesi adına açıklama yapan Deniz Topkan, şu açıklamada bulundu.

Topkan "Omicron alt varyantlarının neden olduğu COVID-19, özellikle aşı veya geçirilerek elde edilmiş bağışıklığı bulunanlarda daha hafif seyretmekle birlikte, ülkemizdeki gibi oldukça yüksek oranda bulunan aşısız kişilerde ve aşılansa bile bağışıklık geliştiremeyen gruplarda halen hastane yatışı ve ölüme neden olduğunu söyledi. 

Öte yandan infeksiyon hafif seyretse bile aynı anda çok sayıda insanın işe gidememesi nedeniyle başta sağlık hizmeti gibi kritik işkollarında hizmetin aksamasına yol açtığını belirten Topkan “ayrıca SARS-CoV-2 infeksiyonunun, henüz tam olarak açıklığa kavuşmamış uzun dönem olumsuz sonuçları da bulunmaktadır. COVID-19’un neden olduğu tüm bu olumsuzluklar dikkate alındığında, halen tüm hızıyla devam eden bu pandemik infeksiyonla mücadelenin hız kesmeden ve ciddiyetle yürütülmesi gerektiği açıktır” ifadelerini kullandı.  

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler