'En büyük engel sevgisizliktir'

Batman İl Müftülüğü tarafından "En büyük engel sevgisizliktir" temalı bir konferans düzenlendi.

Batman İl Müftülüğü tarafından Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle "En büyük engel sevgisizliktir" temalı bir konferans düzenlendi.

Saat 14.30'da başlayan program, İl Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program, Batman İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü ve İl Vaizi Hasan Güç'ün konuşmasıyla devam etti.

 

Konuşmasında engelli bireylerin hakları konusu üzerinde duran Güç, "Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da haklarının olduğunu bilerek yaşamak, hepinizin sorumlukları arasındadır. İnsanlar birbirinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireylerin yapamadıklarıyla değil, yapabildikleri ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyacı vardır. Onları soyutlayıp ötekileştirmek yerine onlara bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım." dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından "En büyük engel sevgisizliktir" konulu konferansını verdi.

Verilen konferans sonrası seslendirilen ilahiler ile program son buldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler