Ilısu Baraj Gölü’ne Girilmemesi Uyarısı Yapıldı

DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ilısu Barajı altında kalan köy ve mezralara girilmemesi uyarısında bulunuldu.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nda 19 Temmuz 2019 tarihinde su tutulduğu ve 16 Haziran 2020 tarihinde 525,35 metre su seviyesine ulaşıldığı belirtilen açıklamada, barajda 6 türbin devreye alınarak ihtiyaca göre çalıştığı bildirildi.

Açıklamada, “Barajda su tutma ile birlikte kamulaştırma sınırı olan ve taşkın anında kullanılabilecek 526 kotunun altındaki taşınmazlar ve bazı yerleşim yerleri su altında kalmış olup kamulaştırma işlemleri yüzde 99 oranında tamamlanmıştır. Ancak yıl içerisinde barajın işletmesinden kaynaklı olarak su kotu sabit kalmamakta, dönemsel olarak su kotu yükselip düşmektedir.” denildi.

Su altında kalan yerleşim yerlerine girilmemesi uyarısında bulunulan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“526 kotu altında kalan köy ve mezralarında; yerleşim yerleri, arazilerin can ve mal güvenliği ile herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için bahse konu taşınmazların vatandaşlar tarafından kullanılmaması, Baraj Gölüne girilmemesi ve girişlerin engellenmesi, yapılan tüm uyarı ve ikazlara rağmen aksi yönde hareket edilmesinden kaynaklanacak can ve mal kayıplarından kurumumuzun sorumlu olmadığı hususu kamuoyuna duyurulur.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler