İZMİR’DEN GELEN ÖĞRENCİLER, BATMAN’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKÂNLARINI GEZDİ.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği “Biz Bir Takımız” projesi kapsamında, İzmir’den gelen öğrenciler, Batmanın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

Aileleriyle kente gelen 44 öğrenci ve 44 veli, 3 gün boyunca tarihi ve turistik mekânları ziyaret etti, yöresel yemeklerden tattı.

24 ilde gerçekleştirilen ve 14 hafta süren proje ile her ilden 44 öğrenci aldıkları basketbol, oryantiring, sosyal uyum ve farkındalık eğitimlerini tamamladı. Proje kapsamında Batman ve İzmir eşleştirilerek kardeş şehirler oldu. Batmanlı öğrencilerin İzmir’i ziyaretinin ardından İzmirli öğrenciler de aileleriyle Batman’a geldi.

BATMAN 98 KİŞİYİ AĞIRLADI

44ü öğrenci, 44 veli ve 10 proje görevlisi olmak üzere 98 kişi, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin eşliğinde Malabadi Köprüsü, Hasankeyf’te ki tarihi mekânları ve Hasankeyf Müzesi’ni gezdi, tekne turu ile mağaraları görme fırsatı buldu.

Batman Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulanan proje ile şehir gezilerinin sürdüğünü söyledi.

Temmuz ayında Batmandan kardeş il İzmire gittiklerini anlatan Çiftçi, şimdi de Batmanda İzmirden gelen öğrenci ve ailelerini ağırladıklarını söyledi.

İzmir’li öğrenci ve velilerinin Batman’da gördükleri ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı ayrılmak istemediklerini belirten Çiftçi, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir kafilesi öğrencilerden Ecrin Mine Ceylan, Uğur Yücesoy, Batmanı çok beğendiklerini ifade ettiler. Veli ve öğrenciler, Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muarem Kasapoğlu Projenin devam etmesini istediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler