"KAÇAK YAPILARIN YAPILMASINADA, YIKILMASINADA KARŞIYIZ."

ZİYAÜLHAK YAMAÇ "KAÇAK YAPILARIN YAPILMASINADA, YIKILMASINADA KARŞIYIZ."

KAÇAK YAPILARIN YAPILMASINADA, YIKILMASINADA KARŞIYIZ.
 
Yeinden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, yıkımı süren kaçal yapılara ilşkin bir açıklama yaptı.
 
Ziyaülhak Yamaç yaptığı açıklamada şu ifadelere ter verdi. " Son dönemde Batman'da kaçak yapılaşmaların yıkım kararı ve bu kararların uygulanması ile ilgili yeniden refah partisi Batman il teşkilatımızın durum değerlendirmesini kamuoyuna arz ederiz.
 
Batman şehri ikinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. 
Kaçak yapılar kontrolsüz yapılar olduğu için Allah korusun ansızın olabilecek bir depremde can ve mal kayıplarının vebalini kimse kaldıramaz,  Konut ve yapılarımızın deprem yönetmeliğine ve devletin belirlediği imar planlarına göre yapılması son derece hayatidir.
 
KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARILMAMALIDIR.
 
SEBEPLERİ Mİ? YIKMALIYIZ SONUÇLARI MI? SİZ KARAR VERİN
 
Herkesin kazanacağı bir yol bulunmalı ve geliştirilmelidir.
 
Kaçak yapılar SEBEP VE SONUÇ kaynaklıdır.
Sebepleri değiştirmeden ve ortadan kaldırmadan farklı sonuç beklemek hatada ısrar etmektir.  Binalardan Önce liyakatsizliği yıkmalıyız.
 
SEBEP: Kaçak yapıya göz yumulması,  arsa ve konut arzındaki engeller ve bunun doğurduğu kontrol edilemeyen fahiş fiyatlar.
 
SONUÇ: Ucuz arsa ve konut için kontrol edilemeyen KAÇAK BİNA talebi.
 
Gelir seviyesi düşük şehrimizde 500 binlik dairenin 150 bine alınması kaçak yapıları cazip hale getirip talep edilmesinin ve üretilmesinin nedenlerinden en önemlisidir.
 
 
Kaçak binaların yapımı neden durdurulamıyor. Sebepleri araştırılmalıdır? 
Dünyada her şey arz talep dengesine göre fiyatlanır.
 
İdarecilerimizin görevlerinden biriside kaçak binaları yıkmadan önce arz ve talebin sağlıklı çalışması için ucuz konut ve ucuz arsa üretiminin önündeki engelleri yıkmaktır. 
İdarecilerimiz bu zor görevi yerine getirdikleri gün kimsenin evini yıkmaya gerek kalmadan KAÇAK yapılaşma minimum seviyeye düşecektir. 
 
İmarlı arsa ve konut yetersizliğinden kaynaklı konut fiyatlarının 400/500 bin gibi akla zarar seviyelere fırlayarak haksız bir RANT oluşturması insanları daha ucuz konut üretmeye itiyor.
 
Bir asgari ücretlinin hiçbir harcama yapmadan 25 yılda bile ev alamaması ucuz ve kaçak yapıların yapılmasının sebebi değil mi? 
Bu sebep ortadan kalkmadan uygulanan yıkım kararları sorunu oradan kaldırmayacak aksine sosyal acılara ve milli servetin yok edilmesini beraberinde getirecektir.
Barınma temel ihtiyaçlardandır bu temel ihtiyaçların ülkemizdeki her vatandaşa ve Batmanlılara gelirine orantılı olarak sağlanması iktidarın ve Devletin görevlerindendir.
İktidar partisi arsa arzını ve konut fiyatlarını ülkemizdeki asgari ücrete orantılı olarak sağlamalıdır.
 İşte o zaman kaçak yapılar ve milletin evi yıkılmadan bu problemin ortadan kalkacağına inanıyoruz.
 
Bir Problemin kaynağını kurutmadan sonuçlarla uğraşmak yüzlerce ailevi ve sosyal problemlerin doğmasına sebep oluyor.
Tarihimizde Devletimizin ilgili makamları küçük Bir sorunu çözelim derken onlarca  sosyal problem üreterek bu problemlerin siyasal problemlere evrilmesini ibretle dinleyip okumuştuk. 
 
Kaçak yapıların ilacı temel bir ihtiyaç olan konut ve arsada arz ve talep dengesini koruması gereken görevlilerdir.
 
Kaçak yapılar yapılmamalıdır ve yıkılmamalıdır. İdarecilerin görevi Devleti ve milleti çarpıştırmadan herkesin kazanacağı yeni bir yol bulmalarıdır."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler