"Kombiler balkonda değil mutfakta olmalı"

Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor.

Batman'da kombi bakım ve teknik servis uzmanları, doğalgaz kullanıcılarının kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda doğalgaz kullanımında artış yaşadığını belirten Abdurrahman İlgin, kombi kullananların en az 3 yılda bir bakım yaptırmaları ve bu cihazların balkona değil evin içine kurulması gerektiğini belirtti.

Alınması gereken tedbirlerle ilgili bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen İlgin, "En çok balkonlarda olan kombiler don olaylarında risklidir. Batman'a ilk doğalgaz geldiğinde kombilerin balkonda olmasını istediler. Sebebi de yer kaplaması ve risk nedeniydi ama en çok risk kombinin balkonda olmasıdır. Balkonlardaki kombilerin fişi çekilirse veya elektrik kesintisi yaşanırsa buz tutup patlıyor. Bu tür arızalar çok oluyor. Bu yüzden insanlar mağdur oluyor. Alım gücü olmayanlar için çok zordur. Kombiler 2 bin TL iken tamir olan parça bin TL'yi buluyor. Haliyle mağduriyetler yaşanıyor." dedi.

Kaçak elektriğin kombilere zarar verdiğini dile getiren İlgin, "Kombi arızaları veya patlamaları kaçak elektrikten de meydana geliyor. Kaçak elektrikte topraklamadan sıfırlamanın yerine elektrik veriliyor. Bu yüzden doğalgaz borusu ısınıyor ve patlamaya kadar gidiyor. Kombiler, kışın arıza vermemeleri için balkonlara değil mutfaklara kurulmalıdır. Don gibi doğal afetlerde fabrikalar cihazlara garanti vermiyor. Bu yüzden hangi parçası patlarsa patlasın garantiye girmiyor. Sıfır cihaz takılıyor. Bu da garantiye girmediği için müşteriler kendi karşılamak zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler