"Piyasada siftahsız günler geçiriyoruz"

Altın fiyatlarının artmasıyla neredeyse iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen Batmanlı kuyumcular, yetkililerin buna el atmasını bekliyor.

Dünyada yaşanan yoğun gündemden dolayı kendilerinin de bundan büyük oranda etkilendiklerini belirten Batmanlı kuyumcular, altın satışlarının durma noktasına geldiğini dile getirdiler.

Dolar ve euro ile eşdeğer olarak altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte piyasadaki durgunluktan yakınan kuyumcular, son günlerde adeta iş yapamaz duruma geldiğini ifade ettiler.

Kuyumcular, altında yaşanan dengesizliği piyasadaki istikrarsızlığa ve dünya ile ülkede yaşanan sıkıntılara bağlıyor.

Piyasadaki istikrarsızlık yüzünden altın satışlarının olmadığını belirten kuyumcu Mehmet Can Tunç, altının 'Güvenilir liman' özelliğini kaybettiğini söyledi.

Tunç, “Piyasa şu an iç siyasetteki belirsizlik, kargaşa, başkanlık seçimleri olsun ve dış siyasetteki belirsizlikten dolayı dolar fırlamış. Bundan dolayı altında buna eşlik ediyor. Altın fiyatları uçtu. Piyasada siftahsız günler geçiriyoruz. Ne kadar altın güvenilir limanda olsa o limana yaklaşacak ne yazık ki milletin parası, gemisi yok. Eskiden alınan altınlar şu anda alınmıyor. Talep olmadığı için eskiden atölyede 4 kilo altın üretirken şu an günde bir kilo üretiyoruz.” dedi.

Esnafın zor durumda olduğunu ve yetkililerin buna el atması gerektiğini aktaran kuyumcu Ahmet Kurtbaş, “Şu an piyasa bunalım içerisinde. Doların, altının ve euronun yükselmesi bütün esnafı zor duruma koydu. 22 ayar altının fiyatı şu an 137 liradır. Bundan yaklaşık 2 sene önce 80 liraydı. Yüzde 70-80 üzerine geldi. Kimlerinin borcu var ve ödeyemez hale geldi. Bugün tek konu dolar olmuş. Vatandaş şu an altın alıp, satamıyor. Doların yükselmesi altını da yükseltiyor. İşler yok, bu aralar esnaf biraz sıkıntılıdır. İşlerin olmasını temenni ediyoruz. Herkes şu an altının düşmesini bekliyor. Dolar, euro ve altın fiyatlarının düşmesi için yetkililerin buna el atmasını bekliyoruz.” diye konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler