Ziver Özdemir, Engelliler Gününü Kutladı.

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Engelliler Gününü Kutladı.

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Engelliler Gününü Kutladı.
 
Batman ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. "3 Aralık günü engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.
 
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi de engelli bireylere yönelik sağladığı altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir. 
 
Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve hayat kalitelerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda gözle görülür bir şekilde artmış ve artmaya da devam etmektedir. 
 
Engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmadan, her normal insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak onlara yardımcı olmalıyız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Engellilerimizin üreten, kendine yeterli, bağımsız bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sunan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor; aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler