20 YILLIK HUSUMET SON BULDU

Batman'da 20 yıllık husumet sona erdi

Batman'da 20 yıldır aralarında husumet olan Gün ve Öget aileleri, Şeyh Selman Bağdu’nun girişimleriyle barıştırıldı.
 
 
Gün ve Öget aileleri arasında 20 yıl önce İstanbul’da yaşanan tartışma sonucu Mecit Öget hayatını kaybetmişti.  Kanaat önderi Şeyh Selman Bağdu’nun girişimiyle aileler Rezidans düğün salonunda verilen mevlit yemeğiyle barıştırılırken, Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi.
 
“BU BARIŞ HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”
 
Barış yemeğinde konuşan Şeyh Selman Bağdu ‘’Malumunuz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. 20 yıl önce birbirini kardeş gibi seven insanlar arasında bir kaza sonucu elim bir olay yaşandı. Tabi bu bana 2-3 yıl önce sirayet etti ama araya pandemi girdi. Pandemi sonrası ve sonrası çok istişare ettik. Aileler arası küskünlükler ister istemez insanları da etkiliyor.  Menfur bir olay sonucu olan bir şeyde sağ olsun yöre dinamiklerini kırmayarak böyle bir barış gerçekleştirdiler.  Olay husumete dönüşmesin diye bugün bir mevlit yemeği de verdiler. Allah onlardan razı olsun. Bugün bu barış hepimizin yüzünü güldürdü. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz istiyoruz ki bizim yöremiz her zaman güzelliklerle ve iyiliklerle anılsın’’ dedi.
 
Kanaat önderi Kenan Konaç ise: “20 sene evvel olan bir olanı barışa çevirdik. Şeyh Selman Bağdu’nun vesilesiyle dolayısıyla hepimiz bir araya geldik. Akrabalarımız da bizi kırmadılar.  Alikanlıların da almış olduğu karara binaen biz bu aile ile barışı sağladık.  Şeyh Selman Bağdu’da vesile oldu bu barışa. Kendisine teşekkür ediyorum. bu barış onlar için, bizim için bütün insanlar için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
 

Etiketler : ,,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler