6 MİLYONLUK ‘ÇOK ZEHİRLİ’ MADDE ELE GEÇİRİLDİ

6 MİLYONLUK ‘ÇOK ZEHİRLİ’ MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik polisleri, gerçekleştirdiği operasyonla piyasa değeri 6 Milyon TL olan ve oldukça zehirli olan 119 kilo ‘skunk’ adlı uyuşturucu maddesi ele geçirdi.
 
Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu maddeye karşı operasyonel çalışmaların yanı sıra, bilgilendirme, eğitme ve bilinçlendirme çalışmalarını da sürdürüyor.
 
 
İçişleri Bakanlığı  tarafından başlatılan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ kampanyası projesi Batman  Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube  Müdürlüğünce  Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda program düzenlendi. Programa Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın yanı sıra protokol üyeleri ile muhtar ve eşleri katıldı. Etkinlikte gerçekleşen ‘skunk’ operasyonu hakkında konuşan Vali Canalp, “şu anda bugün bu saatte yapmış olduğu bir operasyonla 119 kilogramlık skunk  maddesini ele geçirdi. Piyasa değeri de yaklaşık 6 milyon liradır. Uyuşturucuya Müptela olmuş her birey, bu gençte olabilir, yetişkinde olabilir, bu yaşlı bir insanda olabilir. Bir defa bireysel anlamda kendi üretkenliğini kaybettiriyor. Hayata bakış açısı değişiyor. Eğer yetişkin bir insansa normal olağan şekilde bir insanın hayata bakış açısı şudur: Kendimin güzel bir hayatım olsun evlatlarıma İyi bir gelecek sağlayabileyim. Burada ailelere büyük görevler düşüyor" dedi.
 
“CİDDİ ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”
 
Uyuşturucunun günümüzde olduğu kadar geleceğimiz için de mücadele edilmesi gereken bir suç türü olduğunu ifade eden Vali Canalp, Batman Emniyet Müdürlüğü olarak ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyledi.  Ayrıca istatistik bilgilerde sunan Canalp, şunları söyledi: “Bu çalışmalarımız esnasında  üç buçuk ton esrarla,  168 kilo en tehlikeli uyuşturucu olan  sentetik uyuşturucu ve insanların en çok ölüm yaşadığı metamfetamin  maddesi ele geçirdik. 15 kilo kilogram herhangi maddesi ve diğerlerine saymaya gerek görmüyorum uyuşturucu sentetikler Hatta vesaire uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin madde suçlarında Önemli olan konu şu olduğunu düşünüyorum Biz biraz önce ifade ettiğim gibi ne kadar yakalarsak yakalayalım talep olduğu sürece  sıkıntı devam edecektir. yakalamalarımız elbette devam edecek ancak aradaki sıkıntıları engelleme şansınız yok. İnsanlar eğer bir şeyi istiyorsa,  kullanıyorsa bunu engellemenin zor olduğunu düşünüyorum"

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler