600 konuta 6 bin 650 başvuru

600 konuta 6 bin 650 başvuru

TOKİ'nin 50 bin sosyal konut hamlesinde başvurular 19 Nisan’da bitti. 636 bin 787 kişi ev sahibi olmak için başvuru yaptı. Batman’da ise 600 konuta 6 bin 650 kişi başvuruda bulundu.
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 67 şehirde, 140 projeyle yürütülecek 50 bin yeni sosyal konut için 6 Mart-19 Nisan tarihleri arasında talepler toplandı. Vatandaşın yoğun talep gösterdiği kampanyaya 636 bin 787 bin kişi başvurdu. Başvurular hem sosyal konuta olan talebi gösterdi, hem de inşaat sektörünün önünün açık olduğunu ortaya koydu. Batman’a arılan 600 konuta ise 6 bin 650 kişi başvuruda bulundu.
 
KURALAR HAZİRAN’DA AYINDA
 
Başvuru sonrası vatandaşın en çok merak ettiği konu ise kuraların ne zaman çekileceği oldu. Edinilen bilgilere göre, Batman’ında aralarında bulunduğu Anadolu illerinde Haziran ayında, kura çekilişleri gerçekleşecek. Her ilde ayrı ayrı kura çekilerek kazananlar açıklanacak. 50 bin sosyal konut projelerinde en dikkat çeken özelliklerden biri de yatay mimari olacak. Yeni projeler 5 katı geçmeyecek şekilde inşa edilecek ve mahalle kültürünün izlerini taşıyacak.
 
12 BİN KONUTA İHTİYAÇ VAR
 
2015 yılında TOKİ’den aldığı vekaletle hazineye ait 123 dönüm arsayı alan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yeni yapılacak 600 konutunda bu arsalarda yapılacağını belirtti. Batmanlıların TOKİ konutlarına yoğun talep gösterdiğini aktaran Başkan Ekmen, “İlimizde TOKİ konutlarına yüksek talep görüyor. Yaptığımız incelemeler neticesinde Batman’ın 12 bin konuta ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyacın giderilmesi için dernek olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirerek konuyu ilgili makamlara iletmeye devam ediyoruz. Son olarak ilimizde yapılacak olan 600 TOKİ konutuna 6 bin 650 kişi başvuruda bulundu. Bu da bize gösteriyor ki vatandaşlarımız yoğun bir şekilde TOKİ konutlarına ilgi gösteriyor. Şimdiden bu konutların tüm Batman halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler