​19 yıllık emeği fıstık ağaçlarını kestiler

Batman’da 19 yıllık yaklaşık 140 fıstık ağacı kesilen Özalp ailesi, geçim kaynaklarının heba olduğunu söyledi.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yenipınar (Keverzo) köyünde Özalp ailesine ait 19 yıllık yaklaşık 140 fıstık ağacı, bilinmeyen bir nedenden dolayı kesildi. Ağaçlar aile ferdi A.Ö. tarafından kesildiği iddia edildi. 

Yaklaşık 5 gün önce sabah saatlerinde bahçesindeki ağaçların kesildiğini gören Enver Özalp, durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan incelemenin ardından olayı gerçekleştirdiği belirtilen aile ferdi A. Ö’nün yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Geçim kaynakları olan fıstık ağaçlarının kesilmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu İLKHA muhabirine anlatan Özalp, kendisinin ve çocuklarının 19 yıllık emeklerinin heba olduğunu söyledi.

Köy muhtarı ve fıstık üreticisi Özalp, kesici bir aletle ağaçların çoğunun neredeyse kökünden söküldüğünü söyledi. 18 çocuğunun olduğunu geçimini fıstıkla temin ettiğini vurgulayan Özalp, yetkililerden destek çağrısında bulundu.

Özalp, “İlk defa böyle bir şey oluyor. Ağaç kesilmez. Bu 19 yıllık ağaçtır. Çocuklarım yıllardır bu ağaçlarla uğraştılar ve bu hale getirdiler. Tam verim zamanı geldi ve ağaçlar kesildi. Bu ağaçlar çocuklarımın geleceğiydi. 18 çocuğum var. Mağdur olmuşum, hakkımı istiyorum. 140 ağaç kesilmiş, yarısı kökten kesilmiş. Yüzde 80-90’ı zarar görmüş. Zararımın karşılanmasını istiyorum.” dedi.

“Okul okumadım, bu fıstıklara baktım”

Fıstık ağaçlarının bakımı nedeniyle okul okuyamadığını, bir saat içerisinde yıllarca çaba sarf ettiği emeklerinin heba olduğunu kaydeden Emin Özalp da “Ben bu fıstıklarla büyüdüm. Tüm çabam bir saatte boşa çıktı. Yetkililerden destek bekliyorum. Bu zararlarımızın karşılanmasını istiyorum. Bunu kimse böyle yapamaz. Okul okumadım, bu fıstıklara baktım. Okulum da bu fıstıklar da boşa gitti. Emeğimiz, çabamız boşa gitti.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler