Esnaf elektrik kesintisine çözüm istiyor

Sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin kendileri için büyük bir sorun haline dönüştüğünü belirten Batmanlı esnaf, iş yapmalarına engel olan sorunun giderilmesini istedi.

Batman'ın Meydan Mahallesi 1108'inci sokaktaki telefoncular çarşısı esnafı, hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini büyük oranda mağdur ettiğini belirtti. Kış ayında sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin bıkkınlık verdiğini aktaran esnaf, DEDAŞ'a tepki göstererek, sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Hemen hemen her gün belirli aralıklarla elektriklerinin kesildiğini ve bu nedenle iş yapamaz hale geldiklerini vurgulayan esnaf, kesintilerin kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ederek yaşanan sıkıntıya bir çözüm bulunmasını istedi.

"Elektrik olmadığı zaman iş olmuyor"

Konuyla ilgili şikâyetlerinin olumlu bir sonuca ulaşmamasından yakınan esnaflardan Hamza Saydam, "Elektriğimiz hemen hemen her gün gidiyor. Öğlen gidiyor, akşam saatlerine kadar gelmiyor. Günde ortalama 15-20 defa DEDAŞ'ı arıyoruz, ama boş. Gelip bir şalteri kaldırıyorlar ve gidiyorlar. Her gün bu durum böyledir. Sürekli bu sıkıntı var ve bunun giderilmesini istiyoruz. Elektrik olmadığı zaman iş olmuyor, müşteri içeri girmiyor. Bir telefonun tamirini yapıyordum, elektrik birden gidince telefon çöktü. Elektriğin zararı var, kârı yok. Belki bir aydır bu sorun var. Yetkililerden isteğimiz bu sorunun çözüm bulmasıdır." dedi.

"Bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz"

Soruna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirten esnaf İmran Akyıldız, "Kışa girdiğimizden beri elektriklerimiz hep böyledir. Yaklaşık olarak bir buçuk aydır bu sorun bu şekildedir. DEDAŞ'a gidip dilekçe vermemize rağmen herhangi bir çözüm yok. 186'yı arıyoruz, 'tamam halledeceğiz' diyorlar, ama geldiklerinde ya şalteri kaldırıyorlar ya da sigortasını değiştiriyorlar, başka da yaptıkları hiçbir şey yok. Bu çözüm değil. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Geçici tamirlerle bu iş olmuyor. Esnaf olarak bir şey kazanmaya çalışıyoruz, ama kazanamıyoruz. Mağdur oluyoruz. Müşteriler geldiği zaman iş yapamıyoruz." diye konuştu.

"Bu bizim için büyük bir sorundur"

Bir diğer esnaf Mehmet Şirin Göçerleri ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Elektriğimiz aylardır yok. Sabah gidiyor, akşama kadar gelmiyor. Dükkânlarımız karanlık olduğu için müşteriler gelmiyor. Yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyoruz, ama hiç kimse buna el atmıyor. İş yapamıyoruz. Sabahtan akşama kadar oturuyoruz. Ne müşteri geliyor ne de iş yapabiliyoruz. Artık bu soruna bir çözüm bulsunlar. Bu bizim için büyük bir sorundur." 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler