AK PARTİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür,  yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Batman'da yapılan  ve yapılacak yatırımları değerlendirdi. Özdemir, 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete bıraktıklarını ifade ederek,  Batman’dan başka illere hasta sevkinin azaldığını söyledi. 500 Yataklı Şehir Hastanesinin de Şubat 2020’de yatırım programına alındığını ve  Mayıs 2021 tarihinde projelendirme ihalesinin yapıldığını anımsatan Özdemir, hastanenin 1 Kasım  tarihinde inşaat ihalesinin yapılacağını ve  yatay mimariye uygun ve kapasitenin arttırılabileceğini söyledi. İl Başkanı Gür ise,  “Eser ve hizmetlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Bizde ayırımcılık yok” dedi.
 
 
AK PARTİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
 
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Avukat Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Gençlik-Kadın Kolları teşkilatı başkanları ve bazı partililerin katıldığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan diğer yatırımlara dek çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Milletvekili Özdemir, Batman Çayı rekreasyon projesiyle ilgili de çarpıcı açıklamada bulundu. 2013 Yılından bu yana süren projenin engellendiğine dikkat çeken Özdemir; “Yakından takip ettiğimiz çalışmalardan biri de Batman Çayı rekreasyon projesi. 2013 Yılında ihaleye çıkardık. 35 Kilometrelik bir alan. Malabadi’den Balpınar’a dek olan bir yer. Keşif bittikten sonra tekrar ihaleye çıkıyor. Bürokrasiden birileri ise bu projeyi değiştirmek için girişimlerde bulunuyorlar ve maalesef proje değişiyor” dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELİYOR
 
AK Parti İl Yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Kasım tarihinde Batman'a geleceğini de duyurdu. 26 Kasım tarihinde Batman'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hasankeyf, Veysel Eroğlu Ilısu Barajı ve Hasankeyf merkezde bulunan Müze ile bir çok alanın açılışını yapacağı belirtildi. Batman’da ulaşımda önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Özdemir, “Türkiye’nin en uzun köprüleri arasında yer alan  Hasankeyf 2 köprüsü halkımızın hizmetine açılmıştır.   Batman-Sason ve  Muş yolu  yatırım programına alınması için Bakanlık nezdinde girişimler devam etmektedir. Raybüs içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın Batman ziyaretinde sözünü aldığımız Raybüs için çalışmalar devam etmektedir. İluh Deresi 1. etap ıslah çalışmaları için kamulaştırma ve rekreasyon çalışmaları yapılması 07/06/2021 tarihli yazı ile onaylanmıştır. Batman Çayı ıslahı projesinin 2. Kısmı için çalışmalara başlanmasını talep etmiştik ve Batman Çayı ıslahı projesinin 2. Kısım çalışmaları için ihale izni bakanlık tarafından verilmişti” dedi.
 
“5 BİN 397 KONUT YAPILDI”
 
Özdemir, AK Parti iktidarında Batman’da TOKİ tarafından 5 bin 397 konutun inşa edilerek dar gelirli ailelerin kira derdinden kurtarılarak ev sahibi olduğunu aktardı. Özdemir, “Hasankeyf’te Büyük Saray’ın restore edilerek ziyarete açılması ve Yukarı Şehir Temizlik projeleri Bakanlığa sunulmuş olup Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptığımız görüşmede projelere onay verilmesi hususunu dile getirdik. Küçük saray 6,4 metre yükseltilerek hem baraj sularından etkilenmesinin önüne geçildi hem de Hasankeyf’in silüeti korunmuş oldu. Hasankeyf’te El Cezeri Bilim Merkezi tamamlanmış olup açılışa hazırdır. Mor Kuryakos Manastırının 1. ve 2.  etap çalışmaları tamamlanmış, 3. etap çalışmaları için ihtiyaç duyulan ödeneğin tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanına talepte bulunduk. Tarihi Perpira köprüsünün 181 metrelik restorayon çalışmaları devam etmektedir’’ diye konuştu.
 
“HİZMETLERLE YOLA DEVAM EDİYORUZ”
 
20 Yıldan bu yana ülkede ve bölgeye kazandırılan eserlerin yapımıyla yola devam ettiklerini belirten İl Başkanı Gür, “Eser ve hizmetlerimizle yolumuza devam ediyoruz” dedi. İktidara gelişleriyle birlikte uzun ve ince bir yolda olduklarını söyleyen Gür, ''Ankara ve Eskişehir'in köy, ilçe ve mezralarında ne hizmet varsa Batman'da daha fazlası var. Geçmişteki iktidarların dikili bir ağacı bile yok. Milletimizin kardeşliğini güçlendirmek dışında şimdiye kadar hiç bir amaç gütmedik, gütmüyoruz. Bizde ayırımcılık yok. Burada yine ifade ediyorum ki dün olduğu gibi bugün de Türkiye'de huzurun, barışın, kalkınmanın, istikrarın teminatı AK Partidir. 2023 senesi yaklaştıkça CHP'nin başı çektiği provokasyonlar artıyor. Ülkemizdeki siyasi iklimi zehirlemek, milleti siyaset kurumundan soğutmak için 'yalan terörü' dahil her şeyi deniyorlar. Milletimiz bizden büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmemizi, ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturmamızı bekliyor'' şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler