"Emekliler ekonomik sıkıntı çekiyorlar"

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğini söyledi.

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve Mali Sekreter Selim Altınkaynak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın ziyaretleri kapsamında İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

Ziyarette basının önemine dikkat çeken Ekmen, ülkemizde basının hak ettiği değeri yeterince görmediğini söyledi.

Ekmen, “Gazeteciler bir ilin, ülkenin olmazsa olmazlarıdırlar. Dolayısıyla her kesimden gazetecileri desteklemek gerekir. Gazeteciler kamuoyunu bilgilendiriyor. Onları her şeyden haberdar ediyorlar. Gazeteciler çok önemli bir yer tutmalıdır. Çünkü basın halk için de devlet için de gereklidir. Bu kurumun basite alınmaması, sahiplenilmesi gerekir." dedi.

Emeklilerin hak ettikleri standarttı yakalayamadıklarını vurgulayan Ekmen, "Emeklilere yapılan bazı zamlar var. Emekliler için yapılanlar var; ama yeterli değildir. Emekliler ekonomik sıkıntı çekiyorlar. Emeklilere verilen zamlar seyyanen değildir. Zamlar yüzdelik hesabıyla verildiği için az maaş alan az alıyor, normal alan da normal alıyor. Bu da adil bir uygulama değildir." şeklinde konuştu.

Emeklilerin hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğine işaret eden Ekmen, "Biz emekliler, zamların seyyanen verilmesini istiyoruz. Emekliler bu ülkeye katkı sunmuş insanlardırlar. Birine az verip, diğerine çok para vermek doğru bir şey değildir. Biz buna karşıyız. Emeklilerin maaşlarının düzeltilmesini, standart birliğin yakalanmasını istiyoruz. Emekliler her şeyi hak ediyor. Maaşlarımız konusunda çok da huzurluyuz diyemeyiz. Yerel yönetimlerden de isteğimiz, emeklilere sosyal tesis yapılmasıdır. Büyükşehirlerde bunlar yapılmış, Batman'da bunu hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler