AKSOY VE ASLAN; “YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKIN”

Batman’da son bir yılda pandemi sürecinde ciddi anlamda zarar eden ve iflasın eşiğine gelen yerel esnaflara sahip çıkılması gerektiğini belirten, STK’lar herkesin elini taşın altına koymasını istediler.

Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Dernek Başkanı ve Batman Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ekrem Aksoy ile Batman Sigorta Acenteleri İl Temsilcisi ve TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri Meclis Üyesi Fırat Aslan konuyla ilgili olarak ortak açıklamada yaptılar.        

“YEREL ESNAF BİTERSE, EKONOMİ ÇÖKER” 

Yerel esnafa sahip çıkılması konusundaki taleplerini yenileyen ve her platformda arkasında durduklarını belirten Aksoy ve Aslan; “Bugün sahip çıkılmazsa, yarın geç olabilir” diyerek açıklamalarına şöyle devam ettiler; “Büyük firmalar yerel esnafın kapısına kilit vurdurdu. Pandemiyle birlikte kapısına kilit vuran ve iflas eden binlerce yerel esnafımız var. Özellikle Ramazan ayının yaklaşmasıyla, her zamankinden daha çok yerel esnaflarımızdan alış veriş yapmamız lazım. Yerel olmadan ulusal olmaz. Büyük firmalar, ilimizdeki sıcak parayı dışarıya taşıyor. Ancak yerel esnaflardan yapılan alışveriş ise, ekonomisinin çarkı yerel firmalar arasında dönüyor. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. İl genelinde sıcak para sadece el değiştirir. Buda sıcak para akışının yerel esnaflarımızda ve sıcak para akışının olmasına neden olur. Lütfen artık yerel esnafa desteğimiz sözlü değil, somut olarak olsun.” ‘Yerel esnaf biziz ve Batman halkıdır’ diyen Aksoy ve Aslan; “Gün yerele dönme zamanıdır. Ekonominin canlanması, pahalılığın önüne geçilmesi, istihdam oranlarının artması, huzur ve güvenli yarınlar için, yerel esnaflarımızdan alışveriş yapma zamanıdır” diye konuştular.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler