ATIK PİLLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

407 Kilogram atık pil geri dönüşüme kazandırıldı

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin iş birliği sonucu “Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası” projesinin bu yılki çalışması tamamlandı.
 
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacı ile 18 Mart-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında il genelinde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu. 
 
İlkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan kampanyada 130 kilogram atık pil toplayan Mehmet Emin Şimşek İlkokulu birinci olurken, 90 kilogram atık pil toplayan Mevlana Anadolu Lisesi ikinci oldu. Yarışmada dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verildi.
 
Belediye Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmada okullarda toplanan 407,11 kilogram atık pil, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’ne gönderilerek bertaraf edildi. Kent genelindeki çalışmalarını aralıksız devam ettiren Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında, kentteki telefon tamircilerinden de 155 kilogram atık telefon bataryası topladı. Toplanan telefon bataryaları da aynı şekilde, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’ne gönderilerek bertaraf edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler