Balpınar beldesinde “Ahiret bilinci” konulu program

​Batman'ın Balpınar Beldesi'nde düzenlenen “ahiret bilinci, cennet ve cehennem” konulu etkinlik düzenlendi.

Batman'da Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda “ahiret bilinci, cennet ve cehennem” konulu etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Batman merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) Beldesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Balpınar Camii imamı Molla Sabri Ekmen’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Ahiret bilinci” konulu sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Ğureba Tiyatro Kulübü tarafından “Mevti Sağir (Küçük Ölüm)” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Program ahiret konulu kaside ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti. 

Daha sonra katılımcılara hitap eden Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş, kimi insanların cennet, kimilerinin de cehennem için çalıştıklarını söyledi.

Her insanın önünde iki yolun olduğunu, bunların cennet ve cehennem olduğunu hatırlatan Güneş, “İyi ameller yaparsak cenneti, Allah’ın mükâfatını hak ederiz. Ya da kötü bir amel yaparız Allah-u Teâlâ bizleri cehennem ile cezalandıracak. Mademki önümüzde bu iki yol var cennet için çalışmak daha iyi değil midir? Allah’tan cennet mükâfatını alabilmek için Allah’a ibadet etmek ve salih bir kul olmamız gerekir.” dedi.

Ahireti konu alan ilahi ve kasidelerin seslendirilmesinin ardından İttihad'ul Ulema Üyesi ve Balpınar Yeni Cami İmamı Molla Tacettin Topaloğlu’nun yaptığı dua ile program son buldu.

“İslami açıdan bu güne kadar herhangi bir köy veya beldede bu tür etkinlik yapılmamıştı”

Programa katılarak, duygu ve düşüncelerini anlatan Balpınar Beldesi eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, “Hepiniz hoş geldiniz. Bu etkinlikte emeği gecen herkese teşekkür ederiz. İslami açıdan bu güne kadar herhangi bir köy veya beldede bu tür etkinlik yapılmamıştı. Bunlar yapılması gereken şeylerdir. Dini konularda insanlarımız epey uzak kalmışlar. Bu yüzden bilgilendirilen bu etkinliler çok faydalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Ne kadar bir nasihat yapılırsa insan o kadar toparlanıyor” 

Bütün belde sakinlerinin bu etkinlikten faydalandığını ifade eden H. Mehmet Topkan, “Allah için olan çalışmalar çok güzeldir. Allah-u Teâlâ bu tür etkinlikleri daim etsin. Bu etkinlik çok iyiydi Müslümanların uyanışına vesile oluyor. Bu tür iş ve çalışmaları Allah hepimize nasip etsin. Ne kadar bir nasihat yapılırsa insan o kadar toparlanıyor. Bu tür etkinliklerin her zaman olmasını istiyoruz. Allah için olan çalışmalar Allah ve Peygamberimizin seveceği her şeyi bizlerde seviyoruz.” şeklinde konuştu.  

Belde sakinlerinden Mehmet Nezir Çiftçi etkinliği tertip edenlere teşekkür ederek bu tür etkinlikler sayesinde insanların dinini daha iyi tanıdığını aktardı.

Veysel Söğüt ve Hüseyin Kılıç da programın çok faydalı geçtiğini, bu tür programların devamını beklediklerini söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler