BATİŞ, GÜNEŞTEKİN’İN “GAVUR MAHALLESİ”NDE

SİLİ, GÜNEŞTEKİN’İN “GAVUR MAHALLESİ”NDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güneştekin Vakfı işbirliğiyle hazırlanan sanatçı Ahmet Güneştekin’in mübadele ve göç sürecinin tüm izlerini sanatıyla buluşturduğu “Gâvur Mahallesi” sergisinin kapılarını açtı.
 
Ressam Ahmet Güneştekin'in mübadele temasıyla hazırladığı büyük boyutlu enstalasyon, video ve heykel çalışmalarının yer aldığı "Gavur Mahallesi" adlı sergi, Kültürpark Atlas Pavyonu'nda sanatseverlerle buluştu.
 
 
İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşan serginin açılışına İstanbul’da geçtiğimiz ay kurulan BATİŞ – Batman İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aysel Sili’de katıldı.  Aysel Sili, Ahmet Güneştekin’i İzmir’de açtığı sergi için tebrik etti. Aysel Sili sergi ile lgili yaptığı açıklamada 
“Türkiye’nin güzel ve büyükşehirlerinden olan İzmir gibi güzide bir şehirde, çok değerli hemşehrimiz Ahmet Güneştekin’in sergi açılışına BATİŞ yönetimini temsilen katıldım. Ünü ülke sınırları aşan, ulusalarası sanatçımız Ahmet Güneştikin’in bu özverili ve güzel çalışmaları bir hemşehrisi olarak göğsümüzü kabartıyor ve onunla gurur duyuyoruz. Böyle anlamlı bir açılıştat da yanında bulunmak ve destek olmak için İstanbul’dan geldim” ifadelerini kullandı.  
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’ta ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi 3 Kasım 2022 - 5 Mart 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Mübadele ana temasıyla açılan sergide büyük boyutlu enstalasyonlar ve videolarla heykel çalışmaları da yer alacak. 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler