Batman 3. Uluslararası Yarı Maratonu’na ev sahipliği yaptı

Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Yarı Maraton ve Halk Koşusu için atletler ter döktü.

Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Atletizm Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Batman Valiliği desteğiyle gerçekleştirilen 3. Uluslararası Yarı Maraton’a 3 farklı ülkeden 18 kategoride 7 yabancı 313 Türk olmak üzere toplam 320 atlet katıldı.

 

21 kilometrelik etapta koşulan maratonda 151 forma numarasıyla katılan Getaye Gelaw 1 saat 3 dakika 52 saniyelik derece ile birinci, 389 forma numarasıyla Fetene Alemu Regasa, 1 saat 4 dakika 55 saniyelik derece ile ikinci ve 274 forma numarasıyla Kefyalew Deja Burıse, 1 saat 8 dakika 47 saniyelik derece ile üçüncü oldu.

 

Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, dereceye giren atletler, çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.

 

Ödül töreninde konuşma yapan Vali Hulusa Şahin, Batman Belediyesinin 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde uluslar arası arenada farklı spor dallarında önemli başarılara imza attığını belirtirken, yapılan çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin olmak üzere emeği geçenleri kutladı.

 

Başkan Vekili Aksoy ise, Batman’da sosyal, sporsal ve sanatsal anlamda büyük bir potansiyelin bulunduğunu, gençlerin hangi kategoride olursa olsun eğitim aldıktan sonra mutlaka bir başarı elde ettiğini söyledi.  

 

Vali Hulusi Şahin ve Başkan Vekili Aksoy, farklı kategorilerde dereceye giren sporculara madalya, kupa ve para ödüllerini takdim etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler