Batman Barosundan "avukat bulundurma zorunluluğuna" ilişkin uyarı

Batman Barosu, anonim şirketler ile üye sayısı 100 veya üzeri olan yapı kooperatiflerinin, sözleşmeli bir avukat bulundurma zorunluluğuna ilişkin uyarılarda bulundu.

Batman Barosu Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile anonim şirketler ile üye sayısı 100 veya üzeri olan yapı kooperatiflerinin sözleşmeli bir avukat bulundurma zorunluluğuna ilişkin uyarılarda bulundu.

Açıklamada, Avukatlık Kanunu gereğince, Türk Ticaret Kanununda öngörülen esas sermaye esas sermayesi en az 500 bin TL olan kayıtlı sermayeli anonim şirketler, esas sermayesi en az 250 bin TL olan anonim şirketler ve üye sayısı 100 veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin  sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorunda olduğu belirtildi.

Buna aykırı davranan kuruluşlara, Cumhuriyet Savcısı tarafından sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için, asgari ücretin iki aylık brüt tutarı (3 bin 555 TL)  kadar idari para cezası verileceği hatırlatmasında bulunulan açıklamada, kanun hükümlerinde yer alan koşullara sahip anonim şirketler ile kooperatiflere sözleşmeli avukat tutmaları konusunda ihtarnamelerin gönderildiği ifade edildi.

Detaylı bilgi ve cezai müeyyideler hakkında Batman Baro Başkanlığı web sayfasından bilgi edinilebileceği belirtildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler