Batman Belediyesinden “İlk İş Babalık” Kampanyasına Destek

Batman Belediyesi ile AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) arasında yapılan protokol çerçevesinde Belediyede çalışan babalara yönelik Baba destek eğitimi programı düzenlendi.

Protokol çerçevesinde konferans salonunda düzenlenen eğitimin yanında “ilgili babalık” konusunda  farkındalık yaratmak amacı ile hazırlanan broşörler de zabıta tarafından kent gelinde dağıtıldı.

 Batman Belediyesi, düzenlenen protokol kapsamında AÇEV’in Baba Destek Eğitimlerine de ev sahipliği yapıyor. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile yürütülen “İlk İş Babalık” isimli kampanya kapsamında Belediye Konferans salonunda dün saat 17.00’da düzenlenen seminere, Belediyede görevli personeller katıldı.

Toplumda aileyi ve yerini, ailede ise aile içi sağlıklı iletişim ve rol dağılımı konusunu önemsediklerini belirten Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket AKSOY, bu konudaki duyarlılığa, “İlk İş Babalık” isimli kampanyaya destek vererek ortak olduklarını söyleyerek, önemine inandıklarından belediye personelinin de programa dahil ettiklerini açıkladı.

Açev saha danışmanı Ümit DURSUN tarafından yapılan açıklamada Batman Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında Batman Belediyesi çalışanları ve Batman’daki tüm gönüllü babalara bu eğitimi vermek istediklerini ifade ederek verilecek eğitim programının tanıtımının 15 Eylül 2017 Cuma günü saat 18:30 da Batman Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldığını belirtti.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) 1996 yılından bu yana yürüttüğü Baba Destek Programı (BADEP) ile; babaların çocuk gelişimi üzerindeki önemini vurgulamak ve babalık rollerini güçlendirmek üzere çalışmalar yürütüyor. İlk İş Babalık” Kampanyası ile de babaların çocuklarının bakımında, gelişiminde sorumluluk üstlendiği, çocukları ile karşılıklı ve yakın ilişki kurduğu, birlikte zaman geçirdiği ilgili babalık modelinin öneminin tüm toplumda anlaşılmasını hedefliyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler