Batman'da deprem paniği

Irak Kürdistanı'nda meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Batman'da vatandaşlar sokağa döküldüler.

Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da hissedildi. Deprem paniği yaşayan vatandaşlar, soluğu dışarıda aldılar.

Saat 21.30 sıralarında meydana gelen deprem nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini evlerinden dışarı attılar.

Saatlerce dışarıda bekleyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte bekleyişlerini sürdürürken, bazı yaşlıların, evlerinin önünde üzerlerine battaniye örtüp, sandalyelerde oturdukları gözlendi.

Ayrıca, depremi bildirmek amacıyla bazı kişilerin havaya silahla ateş ettikleri görüldü.

Deprem nedeniyle yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlar, Batman'da uzun zamandır ilk kez böylesi bir depremle karşılaştıklarını söylediler.

Depremi hissettikleri gibi çocuklarını da yanına alarak dışarı çıktıklarını belirten Sait Göçkar, "Deprem olduğu sırada uykudaydım. Çocuklar, 'Deprem oldu.' deyip beni kaldırdılar. Bir anda avizeye baktım, avizenin çok sallandığını gördüm ve kendimizi dışarıya attık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dışarıda bekliyoruz. Allah muhafaza etsin. Daha önce de deprem yaşadık ama bunun gibi hissetmemiştim. Bu sefer Batman çok fazla sallandı. Bu soğukta dışarıda bekliyoruz." dedi.

Deprem olduğu sırada büyük panik yaşadıklarını dile getiren M. Ali Göçkar, "Deprem oldu, dışarı kaçmak zorunda kaldık. Halkın evlerinden çıkması için vatandaşlar havaya ateş ediyorlar. 30 yıl önce bir kere bir deprem olmuştu ve caminin minaresinin sallandığını görmüştüm ama bu seferki çok fazla şiddetliydi." şeklinde konuştu.

Deprem esnasında abdest aldığını ve depremi hissettiği gibi dışarıya çıkmak zorunda kaldıklarını bildiren Hatice Göçkar, şunları söyledi: "Allah bize rahmet etsin. Birkaç kez daha deprem görmüştüm ama bu hepsinden daha fazla şiddetliydi. Korkudan evlerimize de gidemiyoruz."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler