BATMAN KÖYLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyde yaşanan su ve elektrik sorununu meclise taşıdı.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyde 20 günden uzun bir süredir yaşanan sorun ile ilgili olarak DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı’ndan bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu.

 

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den görüş alarak, mecliste Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyünde 20 günden uzun bir süredir yaşanan su ve elektrik kesintisi için soru önergesi verdi.

 

Verilen soru önergesinde, “Batman iline bağlı Kozluk ilçesindeki Yeniçağlar, Karpuzlu, Bacak, Samanyolu, Yenidoğan, Parmakkapı, Kaletepe, İnallı, Yeşilöz,Taşlıdere, Hürriyet, Kavakdibi köylerine içme suyu ve tarımsal sulama suyu hizmeti götürülmemektedir. Bu köylerdeki evlere su hizmeti sunulmamıştır. Söz konusu köylere su hizmetinin götürülmemesi nedeniyle köylüler tarafından kuyulardan veya yakınlardaki barajlardan su çekebilmek için köyün ortak sayacına bağlanan dinamolar vasıtasıyla sürekli elektrik tüketmek zorunda kalmaktadır. Dinamonun sürekli çalışması nedeniyle milyon liralarca elektrik faturaları çıkmıştır. Bu faturaların da ödenememesi üzerine köylerin elektriği kesilmiş ve dolayısıyla suya erişim ulaşılamaz hale gelmiştir. Yakınlardaki bir su kanalından kovayla su almaya çalışan 16 yaşındaki bir gencimiz ise ne yazık ki boğulmuştur. Kamu hizmetlerinde aksama olması ve bu durumun halkın sağlık, huzur ve esenliğini hayati derecede olumsuz etkilemesi halinde il valisinin tarafından kamu hizmetinin oluşturulması gerekmektedir. Batman valiliği söz konusu köylere su hizmetinin sunulmaması sorununu çözmekle yükümlüdür.” ifadeleri kullanıldı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle 3 soru önergesi veren DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Söz konusu köylere Batman İl Özel İdaresi tarafından neden su hizmeti sunulmamaktadır? Köylüler suya erişebilmek için neden dinamolar vasıtasıyla yüksek miktarda elektrik harcamak zorunda bırakılmaktadır? Aşırı yüksek elektrik faturalarında yapılandırma yapılması için girişimde bulunulacak mıdır?” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler