Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) arasında Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı.
 
Protokole İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin,  Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)  Başkanı Abdulkadir Demir ve BATSO Genel Sekreteri Şehmus İşçan  katıldı. Protokole ilişkin bilgi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin “Öğretmen ve öğrencilerimizin yeterliklerini arttıracak, aynı zamanda hizmet alacak tüketiciye daha kaliteli hizmet sunmaya katkı sunacak olan Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü, istihdamın sağlanmasına da katkı sağlayacaktır. Mesleki eğitimden geçen öğrencilerimizin ülke kalkınmasında ve sanayileşmesinde ara değil 'ana eleman' olarak rol üstleneceklerine inanıyoruz. Çalışmalarımızı buna göre, hedeflerimizi buna göre belirliyoruz” dedi.
 
‘ÖĞRENCİLERİN YETERLİKLERİ ARTTIRILACAK
 
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İşbirliği protokolünün hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Öğretmen ve öğrencilerimizin yeterliklerini arttıracak, aynı zamanda hizmet alacak tüketiciye daha kaliteli hizmet sunmaya katkı sunacak olan Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü; istihdamın sağlanmasına da katkı sağlayacak. İşbirliği protokolünün  Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
NİTELİKLİ İŞGÜCÜNE İHTİYAÇ VAR
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)  Başkanı Abdulkadir Demir ve BATSO Genel Sekreteri Şehmus İşçan, Muhasebe alanında eğitim gören öğrencilere Girişimcilik potansiyelinin başlıca değerlerinden olan özgüven ve güven bilinci ağırlıklı seminer verildi. Konuşmacılar Okul sanayi iş birliği ile ilgili düşüncelerini paylaştı. BATSO Başkanı yaptığı konuşmada nitelikli işgücüne olan ihtiyaca dikkat çekti. Okul sanayi iş birliği çalışmalarıyla meslek lisesi mezunlarının yetiştirilmesi konusunda destek mesajları verilirken, Girişimciliğin olmazsa olmazları arasında yer alan insanın kendine özgüveni ve güven temalarına değinen BATSO Başkanı deneyim ve tecrübelerinin yanında hayat tecrübelerini eğitsel bir ortamda anlattı. Daha sonra öğrencilerle soru cevap şeklinde yapılan seminer sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler