BATMAN SAMANI HER BÖLGEYE

Bu yıl bölgemizde hasadın iyi olmasının ardından gözler samana çevrildi , Batman’dan her gün 50 ton saman başka illere gönderiliyor.

Bu yıl iyi geçen hasadın ardından gözler samana çevrildi.

Hasadın hemen ardından Batmanlı çiftçilerin samanı tarlanın ortasına bıraktıkları samanı bolge ilkerden gelen tüccarlar tarladan alıp 30 ile dağıtıyorlar.

Batman’dan her gün 50 ton  saman gönderiliyor. Diyarbakırdan gelen esnaf, diğer ürünlere göre samanın iyi prim yaptığını söyledi. Mercimek saman tonunun 1000 TL, beyaz saman tonunun ise 500 TL’den Karadeniz bölgesi ile Doğu illerine gönderildiğini söyleyen Esnaf:

“Trabzon, Kars, Ardahan, Erzurum, Van ve Muş’a, Batman’dan her gün saman yüklü kamyonlar gidiyor. O bölgelerde kuraklık olduğu için Batman samanına ciddi bir talep var. Tabiri caizse saman altın ayarında. Hububat üreticileri, üründen çok samandan kazanıyorlar” dedi.

Öte yandan Hasankeyf yoluna yakın tarlalarda yakınında saman pres makinası kurarak 5 kişilik ekiple samanı Trabzon’daki besicilere gönderdiklerini belirten Esnaf ise şöyle konuştu: “25 Tonluk tıra 5-6 saatte saman torbalarını istifliyoruz. Bu yıl özellikle Doğu ve Karadeniz bölgelerinden ciddi talep var. Ayrıca İç Anadolu illerine de saman gönderiyoruz. En fazla samanı ise Trabzon ve Erzurum’a gönderiyoruz."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler