Batman Tanıtım Günleri Başladı

Batman'ın tarihi, kültürü ve lezzetlerinin tanıtıldığı Batman Tanıtım Günleri, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı.

Yenikapı etkinlik alanında 5–8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Batman Tanıtım Günleri için dün butona basıldı. Tanıtım günleri Valilik öncülüğünde, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Çadırları gezen kimi vatandaşlar yöresel lezzetleri tadıp alışveriş yaparken, kimisi dolaştıkları stantlarda sergilenen eserler hakkında bilgi alarak adeta "Batman turu" gerçekleştiriyor. Bazı vatandaşlar da fotoğraf çadırında Batman manzaraları önünde fotoğraf çektiriyor. Ülke genelinde ki tüm Batmanlıların buluşmasını sağlayan Batman Tanıtım Günleri’nde  Gercüş Üzüm ve Pekmezi, cevizli sucuk, Sason Çileği, Batmanlı Kadınların yaptığı bez bebek ve el işlemeleri, tandır ekmeği ve Batman’a özgü bir çok lezzet tanıtılıyor. İstanbul Yenikapı’da ki Batman tanıtım günlerine katılan esnaflar; bu tür etkinlikler Batman’ın tanıtımında iyi rol oynadığını  ve böyle etkinliklerin artırılması gerektiğini ve burada yaşayan tüm Batmanlı hemşerilerin desteklerini beklediklerini söylediler.  Batman’ın her yönüyle tanıtıldığı bu etkinlik 8 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek .

            Batman Tanıtım Günlerinin resmi açılışı, bugün Adalet bakanı Abdulhamit Gül, Batman valisi Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ilçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, STK temsilcileri ve tüm ilçe Kaymakamlarının katılacağı törenle Saat 14’te yapılacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler