Batman Umut Kervanı’ndan hayırseverlere çağrı

Batman Umut Kervanı, Ramazan ayında fakir ve muhtaçlara yardımda bulunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulundu.

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Batman Umut Kervanı Genel Başkanı M. Ali Işık, yazılı açıklama yaparak, bu Ramazan ayında da muhtaçların yüzünü güldürmek istediklerini belirterek, daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Halkın, yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayını şimdiden tebrik ettiklerini söyleyen Işık, “Yaptığımız çalışmalar sadece Ramazan ayına has olmayıp her ay düzenli olarak imkânlarımız dahilinde yardımlarımızı muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Derneğimiz, kuruluşundan bu yana mağdur ve muhtaçların durumlarını yerinde tespit ediyor ve bunlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaktadır. Batman Umut Kervanı olarak  her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Mübarek Ramazan ayına girmek üzereyiz. Bilindiği gibi fakir ve muhtaçların gözü bu ayda olup hayırseverlerin yolunu gözlemektedirler.” dedi.

“Evde sıcak çorbası olmayanlara yardım edelim ki Rabbim bize rahmet nazarıyla muamelede bulunsun”

Ramazan ayı içerisinde geniş kapsamlı bir yardım yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Işık, “Bunun için bir çalışma içerisine girdik bu nedenle bu yıl da ‘Muhtaçlara gıda paketi hediyeniz olsun’ diyerek çağrımızı yeniliyoruz. Hayırseverlerin verecekleri ayni ve nakdi yardımları değerlendirmek için çalışma içerisindeyiz. İnşallah Ramazan ayı içerisinde geniş kapsamlı yardım yapmayı hedefliyoruz. Üye ve gönüllülerimiz, bunun için hazır olup fakir, muhtaç ve yetimlere yardımları ulaştırmaya gayret edeceklerdir. Gönüllerimizle birlikte gün boyu yaptığımız paketleme işlemini yerinde görmek isteyen siz değerli basın mensupları bizi ziyaret edip görüntü alabileceklerdir. Mübarek zaman dilimi olan Ramazan ayında, iftar ve sahur sofralarında birkaç çeşit yemek yenilirken, sofrasında sıcak çorbası olmayan insanlara merhamet edelim ki Rabbimiz de bize Rahmet nazarıyla muamelede bulunsun.” ifadelerini kullandı.

“Gelin mahzunlara umut olalım”

Işık, açıklamanın sonunda hayırseverlere şu çağrıda bulundu: “Hayırsever kardeşlerimize de çağrımız şudur: "Veren el, alan elden üstündür." şiarıyla, Batmanlıları, rahmet mevsimi olan Ramazan ayında hayırda yarışmaya davet ediyoruz. Gelin hep birlikte binlerce yardıma muhtaç insanımıza vereceğimiz yardımlarla mahzunlara umut olalım. Batman’daki yardıma muhtaç insanlara yardım elimizi uzatalım, onlara bir merhamet eli olalım. Bir fakiri sevindirmek için zengin ve varlıklı olmamıza gerek yok, bizler evindeki bir hurma tanesini muhtaçlarla paylaşmayı isteyen medeniyetin evlatlarıyız. Ramazan ayı, fakir ve muhtaçların sıkıntılarını anlama noktasında bizim için bir fırsattır. Gelin bu ay fakir ve muhtaçları soframıza ortak edelim veya sofralarına yardımlarımızla bereket katalım, onların hamisi olalım. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi bir hurma tanesi ile de olsa kendimizi ateşten koruyalım. Şimdiden yardımda bulunacak hayırseverlere teşekkür eder, Rabbim sevaplarını kat kat artırıp mallarını bereketlendirsin.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler