Batman Üniversitesi Öğrencileri Festivale Katıldı

Batman Üniversitesi Öğrencileri “1. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali”ne Katıldı

Batman Üniversitesi, 13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne Merkez Kampüs ve Batı Raman Kampüslerinden 600 öğrenciyi Midyat’a götürerek yörenin kültür ve sanatını yakından tanıma fırsatı oluşturdu.

 

Midyat Merkezde düzenlenen yerli ve yabancı pek çok katılımcının yer aldığı festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

 

Öğrencilerimizi davul zurna ve kemençelerle karışlayan Festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımıyla çektikleri halayla renkli görüntülere sahne oldu.

 

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerimizin yörenin kadim tarihini, kültürünü ve sanatını tanıması için program düzenlediklerini, ayrıca Midyat Kaymakamlığı’nın düzenlediği bu organizasyona katkı sağlamak amacıyla geldiklerini söyledi.

 

Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Kaymakam Hüseyin Tekin Batman Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Rektörümüz Durmuş, festivale katılan yörenin kültürünü ve sanatını yaşatan sanatkârların stantlarını ziyaret ederek, ürünlerini inceledi, festival etkinliklerini izledi.

 

Açılışın ardından caz sanatçısı Melis Sökmen'in konseriyle devam eden festival, Ata Saylık'ın şiir dinletisinin ardından Marev Musiki Korosu konser verdi.

 

Festivalde, Midyat Reyhani Grubu, Mehteran Grubu, Mardin Dinler ve Diller Korosu, Mahmut Mardinli ve Bedri Ayseli de sahne aldı.

 

Festivalde, gümüş ve taş zanaatkârların hünerlerini sergiledikleri stantlar, Işıklar Mahallesi otogar alanında saat 20.00'ye kadar ziyaretçilerini ağırladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler