Batman’da 22 milyon lira doğum yardımı yapıldı

Batman’da 3 yılda 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL doğum yardımı yapıldığı bildirildi.

Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 yılda 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL doğum yardımı yapıldığı belirtildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, doğum yardımlarıyla ilgili İLKHA’ya yaptığı açıklamada, doğum yardımının başladığı 15 Mayıs 2015 tarihinden 10 Ekim 2018 tarihine kadar İl Müdürlüğü tarafından 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL ödeme yapıldığını söyledi.

Doğum yardımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Çiçek, "Çocukları canlı doğan Türkiye vatandaşları ile 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamına giren tüm vatandaşlar doğum yardımı başvurusunu yapma hakkına sahiptir. Doğum yardımına başvuracak kişilerin başvuracağı yerler; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi, doğum yardımından yararlanacak olan kamu personelinin çalıştığı kurum, yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları ve mavi kart sahibi vatandaşların büyükelçilik ve konsolosluklar ile Bakanlıkça belirlenen diğer başvuru yerleri ve kanallarını vatandaşlar kullanabilecektir." dedi.

Annenin Türkiye vatandaşı ve sağ ise başvurunun anne tarafından ya da anne adına baba tarafından yapıldığını aktaran Çiçek, "Annenin Türkiye vatandaşı olmaması veya vefat etmiş olması halinde ya da Bakanlıkça belirlenecek zorunlu hallerde başvuru Türkiye vatandaşı olan baba tarafından veya çocuğun kanuni temsilcisi tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de vefat etmiş olması halinde çocuğun kanuni temsilcisi tarafından başvuru yapılır. Başvuru anne, baba ile çocuğun/çocukların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını veya mavi kart kütüğüne kayıtlı kimlik numaralarını, doğruluk beyanını ve Bakanlıkça belirlenecek diğer bilgileri içeren dilekçe ile yapılır." diye konuştu.

Canlı doğan birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL tutarında bir defaya mahsus olmak üzere doğum yardımı yapıldığını vurgulayan Çiçek, doğum yardımının hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödendiğini ve haczedilemediğini kaydetti.

Çiçek, doğum yardımının başladığı 15 Mayıs 2015 tarihinden 10 Ekim 2018 tarihine kadar İl Müdürlüğü tarafından 44 bin 684 kişiye 22 milyon 594 bin 379 TL ödeme yapıldığını ifade etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler