Batman’da kadın girişimcilere sertifikaları verildi

Batman’da “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” projesi kapsamında 75 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kristal Park’ta düzenlenen törenle, tarımda “Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” projesi kapsamında 75 kadın girişimciye törenle sertifikaları verildi.

Törene; Vali Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum müdürleri, meslek ve oda başkanları ile kadın girişimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’ın da bulunduğu 16 ilde “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı düzenlendiğini söyledi.

Batman’da 75 kadın çiftçiye, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini ifade eden Kiyas, eğitimini tamamlayan 75 genç kadının her birisinin proje hazırlayıp yarışmaya tabi olduğunu, kentte ilk üçe girenlerin ise Türkiye finali değerlendirmesi için bakanlığa sunulacağını kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelerek söz alan Vali Deniz, kadınların siyasette, idarede, sanayi ve sanatta hak ettikleri yerde olmadığını söyledi.

Kadınların her yerde olmasını istediklerini aktaran Deniz, “Çünkü siz olmadan Türkiye’nin daha fazla ileriye gitmesi mümkün değil. 2023 hedeflerimize ulaşmak mümkün değil. Üretim yapacaksak hep beraber yapacağız. Sizlerin içinde olması lazım. Siz olduğunuz zaman başarı kendiliğinden geliyor. Onun için bu proje gerçekten çok önemli. 2023’te 40 milyar dolar ihracat öngörmüş ülkemiz, 150 milyar dolar gayrisafi millî hasıla, bunu nasıl yapacağız? İşte bunu, sizlerle yapacağız.” dedi.

Avrupa’da en fazla tarım üretimi yapan birinci ülke olduklarını vurgulayan Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada 6’ncı sıradayız. Bunlar küçümsenecek rakamlar değil. İnşallah daha fazlasını yapacağız. Sizlerin başarısı başkalarını cesaretlendirecek. Batman, zaten girişimci ruhu olan bir şehir. Batman, 27 yılda çok mesafe katetti. İhtiyacımız olan şey birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Sizler yanlışa girişenleri herhangi bir yerde gördüğünüz zaman, yanlışa giden bir çocuğunuz olduğu zaman lütfen müdahale edin. İsteğimiz, sizlerin en iyi yerlere gelmenizdir. Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine kadınlarımız, erkeklerimiz omuz omuza mücadelemizle bu işi bitireceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından projede ilk üçe girenlerin isimleri açıklanıp hediye çekleri verilirken, 75 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler