BATMAN’DAN SERT TEPKİ!

Batman’dan Kur’an düşmanlığına sert tepki

Batman Kuran Nesli Platformu, İsveç’te Kuran-ı Kerim’in yakılmasını protesto etti. Kalabalık topluluğun katıldığı mitingde İsveç yönetimi kınandı.
 
 
İSVEÇ’E BATMAN’DAN ÖFKE
 
İsveç’te Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın Kur'an-ı Kerim’e yönelik hakareti Batman’da protesto edildi. Kuran Nesli Platformu tarafından ‘Kuran’a sahip çık’ şiarıyla düzenlenen mitinge kalabalık topluluk katıldı. 8 Mart Kadınlar Parkı’nda düzenlenen mitingde Kuran Nesli Platformu Başkanı Molla  Beşir Şimşek, HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Av. Serkan Ramanlı  konuşma yaptı. Mitinge HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcıları, Alimler, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra bölge il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde konuşan Molla Beşir Şımşek: “Bu hak ve batıl savaşı kıyamete kadar devam edecektir. Kafirler her zaman insanlar üzerinde hakimiyet kurmak istemişlerdir. Ama İslam düşmanları her zaman zelil olmuşlardır. Kuran kalbimizde ve hayatımızda olduğu sürece onlar biliyor ki galip gelemeyeceklerdir. O yüzden de bu tür saldırıları yapıp Müslümanları Kuran’dan bağımızı koparmaya çalışıyorlar” dedi.
 
 
“ALÇAKLA BİR EYLEM YAPILDI”
Mitingde söz alan HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Serkan Ramanlı ise şunları söyledi: “Kuran yakma eylem sıradan bir eylem değil planlı ve örgütlü bir eylemdi. İsveç’in desteklediği alçakça bir eylemdi. Kimse İslam’a, Peygambere hakaret etme cüreti gösteremez. Belki sesimizi bugün olduğu gibi çıkaramıyor ve sadece kalbimizle buğzediyorduk. Bu hadsizliğe dilimizle haykırarak engelleme durumuna geldik. Buna düşünce özgürlüğü diyorlar. Batsın düşünce özgürlüğünüz. O kadar çok büyük elçilik var İsveç'te, o zelil hepsinden gelip Türkiye büyük elçiliği önünde bu hadsizliği yaptı. Biz Müslümanız ve kimsenin inancına hakaret etmeyiz. İsterse ineğe isterse toplu iğneye tapsın. Bizim inancımıza hakaret edilmesine asla müsaade etmeyiz. Müslümanların küfre karşı aciz durumda olmasından da hoşnut değiliz.” 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler