Batmanın ilk fuarı törenle açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA, altyapısı Belediyemiz tarafından yapılan İnşaat Mobilya, Dekorasyon ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışını gerçekleştirdi.

Fuar açılış törenine; Bakanların yanı sıra Vali Ahmet DENİZ, Milletvekili Ataullah HAMİDİ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DEDE, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan AYTURAN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Vali Yardımcısı Serap Özmen ÇETİN,  kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“BATMAN BİR TARIM ŞEHRİDİR.”

 

Altyapı düzenlemeleri Batman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 23 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Batmanın ilk fuarının açılışında konuşan Valimiz Ahmet DENİZ Batmanın bir tarım kenti olduğunu söyledi. 200 firma, 400 markanın katıldığı fuarın açılışını Bakan TÜFENKÇİ ve FAKIBABA gerçekleştirdi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ, gençlere iş, aş bulmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydederek: “Birileri bunu engellemek, Türkiye'nin enerjisini boşa harcamak ve insanlarımızı birbirileriyle uğraşır hale getirme çabası içerisindeler. Bizler de Batman’ı, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı içerisinde destekleme gayreti içerisinde olduk" dedi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı FAKIBABA ise, Batman’ın 15 yıl içerisinde büyük bir gelişme ve büyüme gösterdiğini dile getirdi. Bakan FAKIBABA: “Bundan sonra da aynı çaba ve gayret içerisinde Batman’ın gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Yeter ki, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” şeklinde konuştu.

 

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali bitişiğindeki alanda kurulan fuarın, yapılan konuşmaların ardından açılışı yapıldı. Fuara büyük önem ve destek veren Belediye Başkan Vekili AKSOY, fuara katılan firmaların stantlarını tek tek ziyaret etti. Firma yetkilileriyle sohbet eden AKSOY, ürünler ve satışlar hakkında bilgi alıp alışveriş yaptı.|

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler