“BATMANLILAR YENİKAPI’DA BULUŞUYOR”GÜNLERİ BAŞLADI

“BATMANLILAR YENİKAPI’DA BULUŞUYOR”GÜNLERİ BAŞLADI

İstanbul Yenikapı’da “Batmanlılar Buluşması” etkinliği kapılarını ziyaretçilere açtı. 
 
Batman’ı sahip olduğu tüm değerlerle tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Batman Tanıtım Günleri açılış töreni ile başladı. 
 
İstanbul Yenikapı’da, İBDF – İstanbul Batman Dernekler Federasyonu koordinasyonunda düzenlenen etkinlik 19 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak.
 
 
Tanıtım günlerinin açılış konuşmasını yapan İBDF Başkanı Recep Taşkıran,  huzur ve hoşgörü kenti Batman'ı 4 gün boyunca Yenikapı etkinlik alanında en güzel şekilde tanıtacaklarını belirterek, tüm katılımcılara programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
İBDF Başkan Vekili Aysel Sili açılış konuşmasında “Batman’ımızın tarihi ve kültürel zenginliklerini Türkiye’nin aynası İstanbul’da tanıtmak amacıyla buradayız” ifadelerini kullandı.
 
 
Açılışta konuşan Hür Dava Partisi – (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu şunları söyledi. 
Yapıcıoğlu “Bu tür etkinlikler şehirlerin tanıtımı için önemlidir. Uzun zamandan beri görüşeme fırsatı bulamadığımız hemşerilerimizi bu tür etkinliklerde görme, hal ve hatırlarını sorma fırsatı bulabiliyoruz. Bu etkinliği tertipleyen hemşerilerimizin bir araya gelmesini sağlayan ve Batman’ımızın tanıtımına katkı yapmasını sağlayan başta federasyon yetkililerimize ve tüm Batman derneklerinin yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin hayırlar getirmesini, sulh, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.”  
 
Açılış törenine Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M.Sıddık Çiftçi ile çok sayıda Siyasi Parti ve STK Temsilcileri katıldı.  
 
 
 
Yapılan açılış konuşmalarının ardından davetliler hep birlikte Batman Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini kesti.
Açılış sonrası, protokol üyeleri programa katılan davetlilerle birlikte stantları tek tek dolaşarak, Batman ürünleri hakkında bilgi aldı.
Ayrıca Papo Erbane ekibiyle sahnedeki yerini aldı. Bedrettin Coşkun’un ardından halk oyunları gösterisi eşliğinde halaylar çekildi. (Faruk Çiftçi)
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler