BATSO BAŞKANI DEMİR: “2. OSB VE TEKSTİLKENT KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

BATSO Başkanı Demir, Batman ekonomisini kalkındırma maksadıyla 2. OSB’nin kurulma çalışmalarının devam ettiğini ve kuracakları ‘Tekstilkent’ ile Batman’ın tekstil üssü olacağını kaydetti.

Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, yeniden seçilmesi durumunda yapacağı hizmet ve projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir, Batman’a yatırım ve sanayi alanında katkı sağlamak anlamında 1. Organize Sanayi Bölgesine ilave olarak ilk etapta 250 firmanın yer alacağı 2. Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) Raman Dağı eteklerindeki Yolveren (Çınerya) Köyü mevkiinde kurulmasının kararlaştırıldığını ve bu amaçla çalışmaların halen devam ettiğini belirtti.

Hızla gelişen Batman’da üretim ve ihracata dayalı kalkınmayı sağlamak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve istihdam oluşturmak amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinin varlığına büyük önem verdiklerine işaret eden Başkan Demir, “1. Organize Sanayi Bölgesine ek olarak yapılacak olan 2. OSB için yer tespitimiz yapıldı ve eğim analizleri şu anda yapılıyor. Daha sonra da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapılacak. Bununla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Seçim sonrası bu konuya ağırlık vererek 2. OSB’yi Batman’a ve Batmanlı yatırımcıya kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Canlı hayvan OSB hakkında da açıklama yapan Başkan Demir, “2. OSB’nin yapılacağı bölgede canlı hayvan OSB’nin de yapılması çalışmaları var. Orada suyun olup olmadığı araştırılıyor. Bununla ilgili de gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi.

TEKSTİLKENT İLE BATMAN TEKSTİL ÜSSÜ OLACAK

Batman’ın tekstilde çok iyi bir noktaya geldiğini ve Batman’daki işsizliğin ancak tekstille çözebileceklerini belirten Başkan Demir, “Batman tekstilde çok iyi bir noktaya geldi. Bugün tekstilde 300 firma ve 42 bin çalışanımız var. Tekstili çok önemsiyorum. Çünkü işsizlikte Batman Türkiye’nin ilk 3 ili arasındadır. Tekstil sektörünün gelişmesi için desteklerimiz devam edecektir şeklinde konuştu.

Başkan Demir, Batman ekonomisinin lokomotifi olan tekstil sektörü başta olmak üzere diğer sektörler için yapmayı planladıkları projeler hakkında da açıklama yaparak, “Batman ekonomisinin lokomotifi olan tekstil sektörü ile ilgili çalışmalarımız var. Batman’ı tekstil üssü yapmak amacıyla ‘Tekstilkent’ kurma projemiz var. Batman Çayı havzasında kurulması ile ilgili çalışmamız var. Tekstilkent ile Batman tekstil üssü olacaktır. ” İfadelerini kullandı.

Başkan Demir devamla şöyle dedi: “Batman’da Gıda Toptancılar Sitesi, Mobilyacılar Sitesi, Hurdacılar Sitesi ve Mermerciler Sitesi için de ayrıca bir çalışma yapıyoruz. Bunlar içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz var. Allah izin verirse bunlar içinde gerekli altyapı çalışmaları yapılıyor ve çalışmalar devam edecektir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler