BATSO BAŞKANI DEMİR: “BATMAN EKONOMİSİ İÇİN PROJELER GELİŞTİRDİK”

BATSO BAŞKANI DEMİR: “BATMAN EKONOMİSİ İÇİN PROJELER GELİŞTİRDİK”

BATSO Başkanı Demir, Batman’ın tekstilin başkenti olması hedefi doğrultusunda destek olduklarını ve üyelere ticareti kolaylaştırmak adına eğitim seminerleri düzenlediklerini belirtti.
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
“TEKSTİLİ İSTİHDAMIN LOKOMOTİFİ YAPTIK”
 
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Demir, 10 yıl önce bir firmayla başlayan tekstil yatırımlarının bugün önemli bir noktaya ulaştığını belirterek, “Tekstil sektöründe Batman’ın tekstil üssü olması yolunda ilerliyoruz. Tekstilde şu an Batman’da resmi rakamla 42 bin kişi çalışıyor. Tekstilcilerle birlikte bizim ve TEKSİAD’ın da bunda payı büyüktür.” Dedi. 
 
Geçmişte Batmanlı gençlerin büyük şehirlere tekstil işçisi olarak çalışmak için göç ettiğini hatırlatan Demir, “Batman'da tekstile yapılan yatırım sayısı arttıkça tersine göç başladı. Batman'da 252 tekstil firması ve 40 bini aşkın tekstil çalışanımız vardır. Batman'ın tekstil üssü olması yolunda ilerlemesinde büyük emek harcadık.” Şeklinde konuştu.
Tekstil sektörüne önem verdiklerini ve 2018 yılında BATSO olarak tekstil sektöründeki yeni makinelerin sergilendiği fuar açtıklarını belirten Başkan Demir, “BATSO ve paydaşlarımızla ileri teknoloji hazır giyim ve dikiş makineleri fuarı açtık. Fuarda dünyanın en büyük ve en geniş kapsamlı hazır giyim ve dikiş makinesi markaları tanıtıldı. Birçok yeni ve modern tekstil makineleri sergilendi.” İfadelerini kullandı.
Her zaman Batman’ın gelişmesi ve işsizliğin giderilmesi için etkili çalışmalar yaptıklarına işaret eden Demir, “Her zaman Batman’ın gelişmesi ve işsizliğin giderilmesi noktasında etkili çalışmalar yaptık ve destekçi olduk. Amacımız ilimizin gelişmesi ve işsizliği azaltmak için istihdamın arttırılması yönünde çalışmalar yapmaktır.” dedi. 
 
Batman’ın tekstilde çok iyi bir noktaya geldiğini ve Batman’daki işsizliğin ancak tekstille çözebileceklerini belirten Başkan Demir, “Batman'ın tekstilde çok iyi bir noktaya geldi. Bugün tekstilde çok iyi bir noktaya geldik. Tekstili çok önemsiyorum. Çünkü işsizlikte Batman Türkiye'nin ilk 3 ili arasındadır. Batman'da istihdamı tekstil yatırımları sırtlıyor. Tekstili istihdamın lokomotifi yapacağız. Tekstil sektörünün gelişmesi için desteklerimiz devam edecektir " şeklinde konuştu.
 
ÜYELERİMİZE TİCARETİ KOLAYLAŞTIRMALARI ADINA EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLEDİK
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası, ticaretin kolaylaştırılması ve kalkınması için üyelerine birçok eğitim ve seminerler düzenledi.
Başkan Demir, Batman’ın sanayi ve ticaret alanında alt yapısının oluşturulması, her sektörün üretim, hizmet ve kalite düzeylerinin arttırılması için uygun ortamlar hazırlamak ve ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak amacıyla eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi.
 
Demir, üyelere yönelik olarak; Dış Ticaret Eğitimi, Vergi Uygulamaları Eğitimi,
Mesleki Yeterlilik Eğitimi, Kurumlaşma ve Kurumsal Kimlik Oluşturma Eğitimi,  Müşteri Memnuniyeti Eğitimi, Girişimcilik Eğitimi, KUYAP Semineri (Kobilere yönelik küresel ekonomideki değişimlere uygun yeteneğinin arttırılması ve geliştirilmesi) ve AFAD Farkındalık Semineri düzenlediklerini belirtti.
Çeşitli sektörlerdeki işletmelerin kendilerini veya ürettikleri mal ya da hizmetleri tüketiciye en iyi şekilde duyurmak ve rakiplerinden bir adım önde olabilmek için rekabetçi pazarlama ve satış kadrolarını kurmaları gerektiğine dikkat çeken Demir, “Günümüzde tüketicilerin daha bilinçli olması, pazarlama ve satış çalışmalarının büyük dikkat ve profesyonellik içerisinde yürütülmesi gerekmektedir. BATSO olarak Pazarlama ve Satış Eğitiminin öneminin bilincinde olarak, üyelerimize eğitim verme ihtiyacı hissettik. BATSO olarak her zaman girişimcimizin, işverenimizin ve üyelerimizin yanında olacağız." diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler