BATSO BAŞKANI DEMİR: “YURT DIŞI TİCARETTE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

BATSO BAŞKANI DEMİR: “YURT DIŞI TİCARETTE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

BATSO Başkanı Demir, Erbil Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği protokolü imzalayarak, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini geliştirdiklerini ve pandemi sürecinde Ziraat ve Halk Bank ile “TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ" protokolü imzaladıklarını söyledi.
 
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
 
ERBİL VE SÜLEYMANİYE’YE TİCARETİ KOLAYLAŞTIRDIK
 
BATSO Başkanı Demir, BATSO ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) olarak 2018 yılında Erbil’i ziyaretlerinde Erbil Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği protokolü imzalayarak, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Erbil Ticaret ve Sanayi Odasıyla imzalanan iş birliği protokolü ile Erbil-Diyarbakır-Batman arasındaki iş birliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Demir, “İş birliği protokolüyle Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirdik. İki ülke arasındaki ticaret hacminin daha yükseğe çıkarılması ve Irak piyasasındaki büyük pazar payını elde etmek için çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.
 
2019 yılı Mart ayında Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Musul Ticaret ve Sanayi Odaları ile IKBY Müteahhitler Birliği’nin Batman Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunduklarını hatırlatan Başkan Demir, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında uzun süreli işbirlikleri ve ortak yatırımlar geliştirmek için işbirliği protokolleri imzaladık. İşletmelerimiz arasında karşılıklı ticareti geliştirmenin yanında Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında uzun süreli işbirlikleri ve ortak yatırımlar için çabaladık ve bu amaçla girişimlerimizi artırarak devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
 
 
Girişimleri sonucu ticaret ve ihracatın kolaylaşması sonucu 2019 yılı Mart ayının sonlarında 
Gaziantep ve Diyarbakır'dan Irak'ın Erbil kentine uçak seferleri başladığını hatırlatan Başkan Demir, “Batman ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları, meclisleri ve üyeleri ile beraber Erbil, Süleymaniye ve Duhok'a yapılan ziyaretler sonucu odalar arasında protokoller imzalamıştık. Irak’taki meslektaşlarımızın uçak seferlerinin mutlaka başlaması gerektiğine inandıkları ve bunun ticaret hacimlerimizi daha da geliştireceklerini dile getirmiştiler. Güneydoğu oda başkanları olarak bizlerin de Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle bir talebimiz olmuştu. Sonuçta Gaziantep ve Diyarbakır'dan Erbil'e karşılıklı olarak haftada 3 sefer gerçekleşmeye başlandı.” Dedi.
Gaziantep-Diyarbakır-Erbil seferleri hem ticareti hem de turizmi geliştireceğine özellikle sağlık ve eğitim turizmine katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Başkan Demir, “Uçak seferlerin başlamasıyla iş adamlarının Irak'a daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabildiğini ve bunun da ticarete olumlu yansımaları oldu.” Diye konuştu. 
 
BANKALARLA TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ İMZALADIK 
 
BATSO ile Ziraat ve Halk Bank arasında “TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ" protokolü imzalandı.
 
BATSO olarak Ziraat ve Halk bankasıyla işbirliği yaparak oda üyelerine pandemi sürecinde finansman imkanı sağlayan "TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ" protokolünü imzaladıklarını belirten Başkan Demir, “Bu proje ile tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilatı gidermek için satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya varan vade imkanı ile ödeme esnekliği sağlandı.” Dedi.
 
2020 yılının sonu ve 2021 yılının başında iki bankayla yapılan anlaşmaya değinen Başkan Demir, “Çatı kuruluşumuz TOBB öncülüğünde Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin bu zorlu süreci daha rahat atlatması için elimizi taşın altına koyduk. Pandemi süreci tüm sektörleri olumsuz etkiledi ve üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Bu zorlu süreçte Ziraat ve Halk Bank ile yapılan Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamada önemli rol oynadı.” ifadelerini kullandı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler