BAYRAM KAVGASI BARIŞLA SONUÇLANDI

BAYRAMI YENİDEN YAŞADILAR, BARIŞIN YOLUNU SEÇTİLER

Bayram günü aileler arasında çıkan kavga, barışla sonuçlandı.

Bayram gününde yaşanan köy kavgası barışla sonuçlandı, köyde bayram havası yeniden esti. Beşiri İlçesi Yontukyazı köyünde Kurban Bayramının birinci gününde aralarında husumet bulunan 7 aile arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 5'i ağır toplam 54 kişi yaralanmıştı. Alikan Aşireti'nin 38 köy ve mezrasından gelen Ak sakalıların (Ru Spi) katkıları, Alikanlılar Derneğinin ve Medrese İmamı Molla Alamettin’in ilk günden itibaren arada dokuduğu mekik ile diyalog yolu açılmış ardından Batman Alay Komutanı ve Beşiri Kaymakamının yapıcı katkıları, Mehmet Şah Duman'ında araya girmesi ile aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Düzenlenen törende aile fertleri din adamlarının da şahitliğinde Kuran-ı Kerim’in altından geçerek, el sıkışarak barıştı ve akabinde dualar edildi.

JANDARMA KOMUTANI “BENİM AŞİRETİM VAR”

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın yaptığı konuşmada İl Jandarma komutanın bir üyesi olarak değil 21 yıl önce buradan ayrılmış bir Alikan aşiretinin üyesi olarak kendini gördüğünü söyledi. Taşkın, '' Batman’da aşiretim var diyordum. Geldik buraya aşiretimiz bize üzücü bir olayı yaşatmış olduk. Bayram’ın birinci günü belki en çok üzülen kişilerden biri ben oldum. Bu günde bu kadar birlik beraberliği görünce en çok mutlu olan da benim. Buraya gelen katkı sağlayan gece-gündüz köyümüze gelipte bu olaya su serpen soğutan gençlerimizi dolaşarak onları rahatlatan ikna eden herkesten Allah razı olsun. Kendi içimizde yaşanan hususu kendi içimizde çözelim diye Aileler böyle bir karar aldı. Ama yeter ki bir araya gelelim, konuşmasını bilerim. Konuştuktan sonra kavgayı gerektirecek hiç bir şeyin olmadığını görüyoruz. Kavgada haklı bir taraf yoktur. Her zaman her iki tarafta haksızdır. O yüzden öncelikle konuşmayı deneyelim birbirimize yaklaşmamız güzel olsun. Allah rızası için bugünden sonra herkes torunun elinde tutsun dedesinin, dayısının yanına götürsün. Biz bu şekilde mutlu olacağız. Nasıl bu olumsuz olayda kötü bir örnek olduysak bu burada birlik beraberliğimde, barışımızda tüm Türkiye’ye örnek olalım" ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler