BELEDİYEDEN İŞ YERİ AÇMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ HATIRLATMA

BELEDİYEDEN İŞ YERİ AÇMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ HATIRLATMA

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada işyeri açan vatandaşların daha sonra ruhsat ve benzeri konularda sıkıntılarla karşı karşıya kalmamaları için işyerinin konumu ve hukuki durumu ile ilgili gerekli araştırmaları yapmaları istendi.
 
Atatürk Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı ve şehir merkezindeki diğer bulvarlar ile ana caddeler üzerinde, Çayevleri, Kahvehane, Kıraathane, Kafe vb. mekânlar açmak isteyen vatandaşların, belediyeye başvurmadan büyük masraflara girip işyeri düzenleme çalışmalara yaptıkları daha sonra da yerlerinin uygunluğu konusunda sıkıntılarla karşılaştıkları hatırlatılarak bu konuda tavsiyelerde bulunuldu.
 
Bahsedilen hareketli bulvar ve caddelerdeki uygun olmayan dükkânlara işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmeyeceği, anılan bölgelerde ticari binaların sadece birinci ve ikinci katlarına ruhsat verileceğinin altının çizildiği açıklamada bu sayede kaldırımların masa sandalye bırakmak sureti ile işgalinin ve vatandaşları kaldırımlarda rahatsız edilmesinin önünün alınmasının amaçlandığı vurgulandı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi: “Umuma açık işyerleri ile ilgili yasa ve yönetmeliklerde belirlenen kıstaslar dikkate alınacaktır. Açılacak işyerlerinin imar mevzuatına uygun tapu kaydında işyeri olarak işlenmiş olması dışında arsa, sığınak, bodrum vb. yerlerin tapu kayıtları dikkate alınmayacaktır. Umuma Açık işyeri açmak isteyen esnaflarımızın çoğu büyük masraflar yaparak işyerini açıyor. Ancak bize ruhsat için geldiğinde yönetmeliğin belirlediği kıstaslar taşınmadığından eğitim yuvaları, ibadethanelere yakınlık ve mevzuat gereği diğer engelleyici nedenlerden dolayı ruhsat veremiyoruz. Bunun sonucunda da vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Gayri sıhhi, Umuma açık ve sıhhi işyeri açmak isteyen vatandaşlarımızın işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı yönetmeliğinin öngördüğü şekilde düzenlenip faaliyete başlamadan önce işyerine ait tapu fotokopisiyle Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü İşyeri Açma Bürosuna başvurup bilgi almaları ve ilgili personelimiz tarafından da yerinde kontrol etmek suretiyle ruhsatın verilip verilmemesi konusunda bilgilendirildikten sonra açmaları mağduriyetlerine engel olacaktır. Ayrıca faaliyet konusu ne olursa olsun Belediye Başkanlığınca İşyeri Açma ve Çalıştırma ruhsatı olmadan işyerini açıp çalıştırılmasının yasal olmadığı ve suç teşkil ettiğinin bilinmesi gerektiği bu konuda esnaflarımızın duyarlı olması ve ruhsatı olmayan esnaflarımızın da yasal işlemlere mahal verilmeden belediyemize başvurup ruhsat çıkarmaları gerekiyor.”
 
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz esnafların ve vatandaşların kurallara uygun hareket ederek kentin düzenli ve yaşanılabilir hale getirilmesi çabalarına katkı sunmalarını beklediklerini vurguladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler