BESOB’tan akaryakıt zamlarına tepki

BESOB’tan akaryakıt zamlarına tepki

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara akaryakıt zamlarının tarımdan ulaşıma her sektörü olumsuz etkilediğini belirterek tepki gösterdi.
 
         Kara yaptığı açıklamada: “Bu yılbaşında itibaren motorin fiyatları ortalama 50 kuruş artmış, akaryakıt zamları tarımdan ulaşıma her sektörü olumsuz etkilemektedir. Yine aynı şekilde ulaştırma sektöründeki esnafımızda etkilemiştir, ticari araçlara mutlaka akaryakıt desteği verilmelidir. Bütün girdi maliyetlerinin döviz olması artık esnafımızın ayakta duramaz olduğunu belirtmek istiyoruz.
 
          Her gün yapılan zammın da asla çözüm olmadığını kalıcı ekonomik çözümlerin gerektiğini ve yapılan her zammın esnaf ve vatandaşı biraz daha fakirleştiğini bilmesini istiyoruz. Bugün hala asgari ücretin 1603 TL olduğunu unutmayalım. Ve esnafımızın büyük sorunu toplumda en çok kesimin Bağkurlu esnafı olduğu unutuluyor. Bu nedenle Bağkur emeklisinin aylık maaşı mutlaka asgari öretin altında olmaması gerekmektedir.  Ayrıca Bağkurlu esnafımızın borcunu ödeyip emekliye ayrılmak binlerce esnafımız bulunmakta bunlar için çok acil olarak bir düzenleme yapılmalıdır.
 
           Bugün ilimizin en önemli sorunu neredeyse her sokak başında açılan küresel market zincirlerinin olması bunlar ilin ekonomisine çok ciddi bir şekilde zarar verdiğini bunlara artık hiçbir şekilde ruhsat izni verilmemeli, ruhsatı olanlarının da derhal iptal edilmesi elzemdir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler