Covid-19 aşısı yaptıranların sayısı 30 bine yaklaştı

Ülke genelinde olduğu gibi Batman merkez, ilçe ve köylerinde de birinci ve ikinci doz aşı uygulaması sağlık çalışanları tarafından 65 yaş üzerindeki halka uygulanmaya devam ediyor.

Yeni tip Coronavirus ile mücadele kapsamında ülkenin 81 ilinde dağıtılan CoronaVac aşılarının ilk ve ikinci dozu 65 yaş üstü yaşlılara uygulanıyor.

Şimdiye kadar Türkiye genelinde 14 Ocak tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan CoronaVac aşısı birinci doz 6 milyon 259 bin 882, ikinci doz bir milyon 228 bin 323 bulurken, toplam yapılan aşı sayısı ise 7 milyon 488 bin 205 oldu.

İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Batman merkez, ilçe ve köylerde uygulanan toplam aşı sayısı da yaklaşık 30 bini buldu.

Sağlık ekipleri, Batman’ın Kozluk ilçesinin İnişli köyü Tepecik mezrasına giderek, burada yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara CoronaVac aşısını yaptı.

“Sağlık ekiplerinin köye kadar gelmesi beni memnun etti”

Köye kadar gelen aşı ekibini heyecanla karşılayan 86 yaşındaki Cengiz Otur, yaptığı aşının ardından durgularını şöyle ifade etti: “Sağlık ekiplerinin köye kadar gelmesi beni çok memnun etti. Bu benim ikinci aşı oluşum. Allah buraya kadar gelen hemşire, doktor ve sizlerden razı olsun.”

“Kendimizi iyi hissediyoruz”

Sağlık ekiplerince evinde aşısı yapılan bir diğer köylü Mustafa ve Adalet Soğuksu çifti, “Köyümüze kadar gelip bize bu aşı hizmetini verdikleri için çok teşekkür ederiz. Ben ve eşim ikimizde aşı olduk. Kendimizi iyi hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Aşı için köylere gidiyoruz”

Yaptıkları aşı hakkında açıklamada bulunan Kozluk İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fırat Güneş ise şunları söyledi: ”Burası Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı İnişli köyümüzün Tepecik mezrasıdır. Sağlık Bakanlığımızın öncelikli sıralamasına göre günde üç ekibimizle beraber tüm köylerimize aşılamaya çıkıyoruz. Şu anki mezramızda da üç vatandaşımızın aşılarını yaptık. Ekibimiz ile beraber sıradaki planlamamıza göre başka köylere aşı uygulamamıza kesintisiz olarak devam edeceğiz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler