"Tekstil sektörüne destek olunmalı"

İstihdam sağladığı için tekstil sektörüne destek olunması gerektiğini söyleyen Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman’da tekstilin işsizliğin azalmasına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, en fazla işçi çalıştıran sektörün tekstil sektörü olduğunu belirterek, Türkiye’de işsizlik ortalamasında ilk üç illeri arasında olan Batman’da tekstil sektörüne destek olunması çağrısında bulundu.

Sadece bölgede değil ülke genelinde ekonomik anlamda bir sıkıntının mevcut olduğunu ifade eden Güneş, "Hem ilimizde hem de Türkiye genelinde ekonomi anlamında bir sıkıntı var. Ülke olarak da çok önemli süreçler yaşadığımız için dolayısıyla bu sıkıntılar meydana geldi. FETÖ darbe girişimi, diğer terör olayları gerçekten ülkemizi darboğaza getirdi. Bizler bu süreçte ülkemiz için, bölgemiz ve ilimiz için elimizden geleni yaptık ve inşallah önümüzdeki süreçte el ele vererek bu sıkıntılarından kurtulacağımızdan hiçbir kuşkum yok." dedi.

"Halen de sıkıntı var"

İş adamlarının sıkıntılarının olduğunu aktaran Güneş, "Sıkıntı alabildiğine de var. Doların yükselişi, dövizdeki dalgalanma tabi ki iş adamlarımıza büyük sıkıntılar verdi. Tüm piyasa kura endekslidir. Kura endeksli olunca iş adamlarımız haliyle sıkıntıya girdi ve halen de sıkıntı var. Bu sıkıntıdan, ekonomi darboğazından kurtulmak ve refaha kavuşmak için bizler elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Tabi her şeyi devletten beklemekle de elimize bir şey geçmez. Mühim olan bizlerin çalışmasıdır. Mutlaka devletten destek de, teşvik de bekleyeceğiz. Mühim olan bu süreci beraber atlatmaktır." diye konuştu.

"Yüzlerce iş adamı yatırım yapmak için bekliyor"

Yüzlerce iş adamının yatırım yapmak için Organize Sanayi Bölgesinde yer beklediğini vurgulayan Güneş, "Batman olarak inşallah gelecekte çok önemli yerlere geleceğiz. Şu an Organize Sanayi Bölgemizde yer yok. Yeni ek organize bitmek üzeredir. Yüzlerce iş adamımız yatırım yapmak için sırada bekliyor. Bu fabrikalar kurulduğunda insanlarımız buralarda çalışacak." ifadelerini kullandı.

"Tekstil Batman için çok önemlidir"

Batman’da tekstil sektörünün her geçen gün geliştiğini ve sektörün büyük istidam sağladığına dikkat çeken Güneş, son olarak şunları söyledi: "Tekstil Batman için çok önemlidir. Tekstiller ciddi anlamda istihdama destek veriyor. Ordu’ya, İzmir’e fındık, incir toplamaya giden gençlerimiz buralarda çalışıyor. Bu gençlerimiz artık buralarda sürekli çalışıyor. Bu kardeşlerimiz bir nebze de olsa sosyal bir hayat yaşıyorlar. İstihdam sağladığı için tekstilci yatırımcılarımıza destek olmamız lazım. Çünkü en fazla işçi çalıştıran sektör tekstil sektörüdür. Buradan yetkililere sesleniyorum; en çok istihdam sağlayan tekstilcilere destek olalım, bu çok önemlidir."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler