DEPREM BÖLGESİNDEKİ BESO YARDIMLARI SÜRÜYOR

BESO, deprem bölgelerine hizmet etmeye devam ediyor

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası, gönüllü berberlerden oluşan ekipleriyle depremden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’ya giderek, depremzedeleri ücretsiz tıraş ettiler.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı öncülüğünde ve Umut Kervanı koordinesinde Adıyaman’ın ardından Malatya’ya gelen gönüllü berberler, deprem bölgesinde bulunan başta çadır kent olmak üzere 4 farklı noktada depremzedeleri ücretsiz tıraş etti. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batmanlı berber esnafının depremzedeler için yaptığı fedakârlığı, diğer meslek gruplarından da beklediklerini söyledi. Deprem bölgelerine Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çağrısı ve öncülüğünde geldiklerini belirten gönüllü berberler, depremzedelere bir nebze de olsa destek ve katkı sunmanın sevinci içinde olduklarını ifade etti. Deprem bölgesi olan Adıyaman’dan sonra Malatya’ya geldiklerini belirten Çiftçi, “Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak depremin ilk gününden beri sahadayız. İlk önce deprem bölgelerine yardımlar yaptık ardından berber esnafımızla depremzede kardeşlerimizi ücretsiz tıraş hizmeti vermeye başladık. Daha önce iki ekip halinde iki ayrı günde Adıyaman’da bulunan çadır kentlerde bulunan depremzedelere berberlik hizmeti verdik. 10 kişilik bir berber ekibiyle Malatya’daydık. Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılar acil şifalar kalanlara ise sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın 4 ayrı bölgesinde tıraş hizmeti verdiklerini belirten Çiftçi, diğer meslek gruplarının da bu hayırdan geride kalmamaları çağrısında bulunarak, “Depremzedeler bu süreçte çok zor günler geçiriyor. Bu yüzden kimin elinden ne gelirse yapmalıdır. Özellikle çadır kentlerde millet mağdurdur. Berberlerimiz odamıza gönüllü olarak deprem bölgelerine gitmek üzere başvuruda bulundular. Bizlerde bunun üzerine bir çalışma yaptıktan sonra yaptığımız duyuruyla gelen berberlerle beraber deprem bölgesine yola çıkıyoruz. Herkesin bu süreçte depremzedeler için yapabileceği bir şeyi vardır. Bu yüzden herkesi berber esnafımız gibi elini taşın altına koyması ve bu hayırda çalışmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler