DEVA'dan Engelliler Gününü Mesajı

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, engellilerin sorunlarını anlatmak, farkındalık oluşturmak için sadece bir gün değil, her gün çaba ortaya konulması gerektiğini ifade ederek, “Dünyada gelişmişlik düzeyini gösteren bir olgu da engellilere uygun şehirler yapmak, onlara istihdam oluşturmak ve sosyal hayata katılımlarını tam olarak sağlamaktır.

Ne yazık ki ülkemizde henüz bu konularda ciddi başarılar elde edildiğinden söz etmek mümkün değil. Özellikle engellilere uygun bir şehirleşme yapısı, hem engellilerin istihdamına katkı sağlayacak hem de sosyal hayata katılımlarına destek olacaktır. Şehirlerimizin ve tüm yapıların hızlı bir şekilde dönüşüme alınması elzemdir. Bugün kendini sağlıklı olarak nitelendiren her birey yarının bir engelli adayıdır. O nedenle, bugün elinde fırsat bulunan tüm bireylerin, engellilerin daha iyi bir hayat sürdürebilmesi için çaba ortaya koyması gerekiyor. Düşüncelerdeki engelleri ortadan kaldırmadan, diğer engelleri ortadan kaldırmak ise mümkün değil.

Her şeyden önce düşüncelerdeki engellerin olmadığı bir Türkiye hayalimiz var. Bunun için her zaman farkındalık çalışmalarımız olacak ve bir aile olma bilinciyle toplumdaki her kesimi kucaklayacağız, birlikte çalışacağız. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, sıhhat, huzur diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler