DEVA "YOKSUL AİLELERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

DEVA PARTİSİNDEN YOKSULUKLA MÜCADELE AÇIKLAMASI

‘Yandaşlar zenginlik, halk yoksulluk içinde’
 
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son dönemde iğneden ipliğe gelen zamların vatandaşı hızla yoksulluğa sürüklediğini belirtti.
 
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son dönemde iğneden ipliğe gelen zamların vatandaşı hızla yoksulluğa sürüklediğini belirtti. Ülkenin ekonomik olarak büyük bir kriz altında olduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Başta gıda fiyatları olmak üzere, doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve diğer tüm ürün gruplarında fahiş oranda zamlarla karşı karşıyayız. İğneden ipliğe gelen bu zamlar vatandaşımızı hızla yoksulluğa, sefalete sürüklüyor. Orta direk tam anlamıyla ortadan kaybolmuş durumda. Yandaşlar servetine servet eklerken, halk ise mutfağından kısarak hayata tutunmaya çalışıyor. Maalesef Batman'da vatandaşlar artık doğalgaz ve kira faturasını karşılayamama endişesi ile sobalı evlere taşınmaya başladı. Ülkeye refah getirme vaadi ile yola çıkan iktidar, vatandaşımızı ekmek alırken bile yarınını düşünecek bir konuma getirmiştir. Bugün Türkiye'de 40 milyon kişi açlık sınırının altında bir gelir ile hayatını idame ettirmeye çalışıyor. İktidarın yönetememe krizini halkımız sağlığı ile ödüyor. Çünkü vatandaşlarımız bu zamlar ile birlikte sağlıklı beslenemiyor, sağlıklı bir hayat sürdüremiyor" ifadelerini kullandı.
 
“SOSYAL YARDIMLARI TEK MERKEZDE TOPLAYACAĞIZ”
 
Sosyal yardımlar ile vatandaşın korkutulmaya çalışıldığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "AKP ekonomik krizin derinleşmesine müsaade ederek, vatandaşları yardım kuyruklarına sürüklemeyi bir seçim stratejisine çevirmiş durumda. Yardımlara bağımlı bıraktıkları halkı sürekli olarak ‘biz gidersek yardımlar kesilir’ yalanı ile korkutuyorlar. Biz, ekonomiyi güçlendireceğiz. Devletin kaynaklarını bollaştıracağız. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da ciddi anlamda destek vereceğiz. Devlet, vergi ödeyen vatandaşımızın ihtiyaç duyduğunda yanında olmak zorundadır. Sosyal yardımlara, ihtiyacı olan herkes erişebilecek. Sosyal yardım ve destek programları olan şu anda 43 kuruluş var. Vatandaşlarımızın çoğu bunlardan habersiz. Bilen, ulaşan, adamı olan bu yardımları alıyor. Biz, sosyal yardımları tek merkezde toplayacağız. Vatandaşımızın kapı kapı dolaşmak zorunda kalmasına son vereceğiz. Yoksul ailelerimizin her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler