DEVA’dan Batman Barosu’na Ziyaret

DEVA’dan Batman Barosu’na Ziyaret

Deva Partisi Batman İl ve İlçe yönetimi, Batman Barosu Başkanı Av. Hamit Çakan’ı ziyaret etti.

 

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyesi avukatlar ile birlikte Batman Barosu’nu ziyaret etti.

 

“HUKUKUK ÜSTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ”

 

Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, Batman Barosu’nun siyaset üstü bir toplum kuruluşu olduğunu dile getirerek, ““Fransızcada “demir parmaklık, çubuk” anlamındaki “Barreau” kelimesinden dilimize geçen baro, “bir şehirdeki bütün avukatların zorunlu olarak bağlı oldukları meslek kuruluşu” anlamında kullanılır. Vatandaşlarımızın hakkını savunan ve korumaya çalışan avukatların; meslek hizmetlerini görmek, mesleki erdemlilik ve dayanışmayı korumak, avukatlığın genel yarara uygun olarak gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan Baroların etkililiğini arttırmak için hak ve menfaatlerinin korunması gerekir. Barolar, siyaset üstü bir kuruluştur. Batman Barosu seçimlerinde bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bugüne kadar yapılan seçimlerde aynı siyasi görüşe veya siyasi partiye mensup üyelerin farklı baro başkan adaylarına oy verdiğine şahit olduk. Alternatif Baro konusunda da baroların birlik ve beraberliği, delege ile temsilde adalet ve üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün ön plana alınması için Batman Barosu ve diğer bütün Baroların destekçisiyiz.” mesajını verdi.

 

DEVA’ DAN BEKLENTİ “MÜLAKATIN KALDIRILMASI, LİYAKATIN ESAS ALINMASI”

 

DEVA Partisi Batman yönetimini ağırlayan Batman Barosu Başkanı Av. Hamit Çakan, “Barolar zor bir süreçten geçiyor lakin olumlu bir şekilde İstanbul ve Ankara’da alternatif barolar için yeterli avukat sayısına ulaşılamadı. Avukat adaylarının azalması gerektiği kanaatindeyiz. Ayrıca biz baro olarak liyakatin esas alınması için mülakat sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Bunun içinde DEVA Partisi’nden de destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı..

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler