DEVA’DAN KÖY ZİYARETLERİ

DEVA’DAN KÖY ZİYARETLERİ

DEVA Partisi Batman’ın köylerindeki sorunları yerinde tespit etmek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
 
 
Ziyarette değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da kırsalda yaşayan çok sayıda vatandaşımız var. Batman il merkezi sayısız sorunla boğuştuğu gibi köylerimizde de çok ciddi altyapı sorunları var. Bunların başında yol ve su sorunu en öncelikli sorunlar arasında yer alıyor.
Köylerimiz maalesef 90’ları andıran manzaralara sahip. Sıfırı tüketen kurumlar artık vatandaşa hizmet götürmüyor. Köylerimizde su yok, petrolün başkenti olmamıza rağmen asfalt yok. Yakın tarihte ziyaret ettiğimiz Binatlı köyü, Batman’ın birçok mahallesinden daha fazla nüfusa sahipken; haftanın 6 günü tuzlu su içmeye mahkum edilmiş durumda. Vatandaşımız bizimle temas ettiği her noktada derdini anlatıyor.
 
Bu iktidar vatandaşımıza artık nefes bile aldırmıyor. Batman’ın yanı başında olan köylerimizde bile sorunlar gün geçtikçe çığ gibi büyüyor. Yönetememenin faturasını halkımız büyük bedeller ile ödüyor. Vatandaşımız mutfağından, çocuklarının harçlığından kıstığını, kış öncesinde odun ve kömür almak isterken büyük bir şok ile karşılaştıklarını belirtiyor. Odun ve kömür fiyatları maalesef 2 katına çıkmış durumda.
Birileri ülke ekonomisinin hızla yükseldiğini söylerken, vatandaşımız bu kışı nasıl geçireceği endişesini taşıyor. Artık bu iktidarın vatandaşa sunabileceği hiçbir şeyi kalmadı. Günü kurtarmak için bütçedeki borç yükünü vatandaşa yüklüyorlar. Ekonomik krizden çıkışın en kısa yolu bir kan değişiminden geçiyor. ” İfadelerini kullandı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler