‘Dünya şampiyonuna verilen sözler tutulmadı’

‘Dünya şampiyonuna verilen sözler tutulmadı’

Karma Dövüş Sanatları dünya şampiyonu olan Kadir Dalkıran’a verilen sözlerin tutulmadığını belirten HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, konuyu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu.
 
Vekil Aslan, “Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını,
karton toplayarak geçimini sağladığını söylemiştir.
Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından 22-26 Mart 2017'de Antalya'da düzenlenen ve 30 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katıldığı organizasyonun finalinde Rus rakibini yenen 19 yaşındaki Kadir,
dünya şampiyonu olmuştu. Genç yaşta elde ettiği başarıyla adından söz ettiren Kadir, Yalova'da bir gecekonduda 2'si kız 4 kardeşi, annesi ve babasıyla yaşamını sürdürüyor. Karton toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan ailesine küçük yaşlardan beri yardımcı olan Dalkıran, yaklaşık 4 yıldır hem sabahtan akşama kadar karton topluyor hem de çok yorulmasına rağmen akşamları müsabakalara hazırlanıyor.
 
Zor şartlar altında yaşamını sürdüren Dalkıran, azmiyle bu spor dalında 7 kez Türkiye ve 1 kez de dünya şampiyonluğu kazanmıştır. Kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Kadir Dalkıran, Şampiyon olmadan önceki işine devam ettiğini karton ve kağıt toplayıp satarak günde 30-40 TL para kazandığını, bununla şampiyon olduğu sporuna devam etmekte güçlük çekmesinin yanı sıra, ailesinin geçimini bile sağlamakta oldukça zorluk çektiğini dile getirerek yetkililerden duyarlılık beklediğini ifade etmiştir” dedi.
 
Vekil Aslan, Bakana şu soruları yöneltti; “Dünya Şampiyonu Kadir Dalkırana verilen sözlerin tutulmaması
ve sahip çıkılmamasının sebebi nedir? Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Kadir Dalkırana
destek çıkmayı düşünüyor musunuz? Türkiye ve dünya çapında derece yapmış sporcularımıza
ve ailelerine dönük maddi ve manevi anlamda destek olacak yasal çalışmalar düşünüyor musunuz?”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler