DURMAZ "GAZETELER SUSTURULUYOR"

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, basın ziyaretleri kapsamında, Objektif’i ziyaret etti.

Hüda Par Merkez İlçe Bakanı M. Şerif Durmaz, İl Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Doğan ve Gençlik kolları üyesi Muhammed Şayık ve  Hür24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Veysi Demir’den oluşan heyet Objektif Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yüksel Çiftçi tarafından karşılandı. HÜDA PAR Yönetimi gündeme dair açıklamalarda bulundu.   

Yerel gazetelerin iptal edilen abonelikleri, medyayı ciddi anlamda sekteye uğratacağı ifade edildi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında abonelikleri iptal edilen yerel gazetelerle ilgili konuşan HÜDA PAR Batman Merkez ilçe Başkanı Şerif Durmaz, yerel basının aboneliklerinin kesilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

 

 

“ABONELİKLERİN KESİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”

 

Yerel basının tasarruf tedbirleri kapsamında olumsuz etkilendiğini belirten M. Şerif Durmaz, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Durmaz “Kamu kurumlarında çok daha fazla ve gereksiz harcamaların yapıldığını biliyoruz. Kurumlarda çok ciddi israf söz konusu, tasarrufa gidilecekse gereksiz harcama ve israftan bunlardan başlanmalıdır. Yerel basın zaten ekonomik sıkıntı içinde. Gazete maliyetler artmış durumda. Yerel basın ilgili kurumlarca desteklenmelidir. Yerel basının önüne engel konursa halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanır” dedi.

 

BATMAN’DA GENÇLER İŞSİZ

 

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Genç nüfusa sahip olan Batman’da gençlerin maalesef işsiz olduğunu ifade etti.

 Durmaz “Batman’da nüfusun büyük bir oranı gençlerden oluşuyor. Ve Batman’da gençler işsiz. İşsizliğin azaltılması için, esnafların desteklenmesi ile birlikte, genç girişimcilerin teşviklerle önlerinin açılması gerekiyor. İstihdam alanlarının artırılması gerçekleştirilmelidir.” Dedi. ( Faruk Çiftçi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler