EKMEN’DEN KÜRTÇE MÜZİK YASAĞINA TEPKİ

KÜRTÇE MÜZİK YASAĞINA TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, AK Partili Kocaeli – Derince Belediyesi’nin Kürtçe düzenlenecek olan Aynur Doğan konserini iptal etmesine tepki gösterdi.
 
Dünyaca ünlü Kürt sanatçının Kocaeli’nin Derince İlçesi’ndeki konserinin iptal edilmesine tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “Sonu gelmeyen yasaklardan dolayı halklarımız çok baskı gördü. Annesinin dilini konuştuğu için bir insanı yargılamaya çalışmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Belediyelerin ne zamandan beri bir müziği inceleme hakkı var? Derince belediyesi madem bir halt etmiş, çıkıp delikanlıca “Kürtçe konsere izin vermedik” deme cüretini göstersin.
 
Hadsiz bir belediye, Aynur Doğan’ın sesini kısamaz. Sadece Türkiye’nin içine düştüğü hali bir kez daha resmetmiş olur. Bu ve benzeri tutum ve davranışlara kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyorum. Kürtçe Islık çaldı diye hapse atılan Musa Anter’i yargılayanlar nasıl bu topraklarda hüküm süremediyse; bugün sokakta Kürtçe duyduğunda bile rahatsız olanlar bu topraklarda hüküm süremeyecekler” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler